Η συντήρηση κλιματιστικού είναι το άλφα και το ωμέγα της σωστής λειτουργίας του.

Ο ήλιος κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του και ήδη αρκετοί από εμάς έχουμε αρχίσει να ανεβάζουμε τα χειμωνιάτικα στο πάνω μέρος της ντουλάπας. Οι θερμοκρασίες δείχνουν ανεβασμένες και ολοένα πηγαίνουμε και πιο κοντά στα πανέμορφα ηλιόλουστα καλοκαίρια που ονειρευόμαστε κάθε χρόνο. Και τι συνεπάγεται με τις ανεβασμένες θερμοκρασίες; Μα φυσικά η ενεργοποίηση του κλιματιστικού στο σπίτι.

Πριν όμως προβείτε στην χρήση του κλιματιστικού στο σπίτι, θα πρέπει να προηγηθεί η συντήρηση του. Όταν μιλάμε για συντήρηση αναφερόμαστε στον γενικό καθαρισμό των μονάδων και τον έλεγχο πληρότητας ψυκτικού υγρού. Μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο, πριν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα, ώστε να διασφαλίζεις την άριστη λειτουργία του τόσο σε θέρμανση όσο και ψύξη.

Σε περίπτωση όμως που το κλιματιστικό βρίσκεται σε επαγγελματικό χώρο, θα πρέπει οι συντηρήσεις να γίνονται με μεγαλύτερη συχνότητα ανάλογα τις ανάγκες σας και πάντα σε συνεννόηση με τον τεχνικό μας.

συντήρηση κλιματιστικού

5 σημαντικοί λόγοι για να κάνεις συντήρηση

Γιατί όμως πρέπει να κάνεις συντήρηση στο κλιματιστικό και γιατί είναι μία αναγκαία διαδικασία;

Το κλιματιστικό είναι μία συσκευή που μεταφέρει και ανακυκλώνει αέρα μέσα στο χώρο σας. Ανεξάρτητα αν διαθέτει ειδικά φίλτρα, τα οποία έπειτα από κάποιο διάστημα χρήσης χρήζουν αλλαγής ή καθαρισμού, ο αέρας μπορεί και μεταφέρει αόρατα στοιχεία όπως σκόνη, αλλεργιογόνα και βακτηρίδια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να δημιουργούνται μικρόβια & μύκητες, αλλά ταυτόχρονα επιβαρύνεται το αναπνευστικό σύστημα. Ειδικά στην περίπτωση που στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή άτομα με αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα, η συντήρηση δεν είναι επιλογή, επιβάλλεται.

Συνοψίζοντας, με τη συντήρηση του κλιματιστικού:

 • Βελτιώνεις την υγεία όλων στο χώρο, αφού ο ειδικός χημικός καθαρισμός απομακρύνει σκόνη, βακτηρίδια και αλλεργιογόνα με αποτέλεσμα όλοι να αναπνέουν πεντακάθαρο αέρα.
 • Εξασφαλίζεις μεγαλύτερη οικονομία, αφού το κλιματιστικό λειτουργία σωστά, έχει καλύτερη απόδοση και ταυτόχρονα εξασφαλίζεις χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.
 • Απολαμβάνεις τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι αφού η ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ παράλληλα μειώνεται και ο θόρυβος της μονάδας.
 • Νιώθεις ασφάλεια, αφού όλοι συνεργάτες της MediaMarkt είναι αδειούχοι τεχνικοί για εγγυημένη συντήρηση.
 • Ξεγνοιάζεις γιατί αναλαμβάνουμε τα πάντα με συνέπεια.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση κλιματιστικού;

Η υπηρεσία συντήρησης κλιματιστικού της MediaMarkt περιλαμβάνει:

 • Καθαρισμό των στοιχείων των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων με ειδικό καθαριστικό υγρό.
 • Καθαρισμό της λεκάνης συλλογής και των αποχετεύσεων.
 • Καθαρισμό της φτερωτής και του καλύμματος ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.
 • Έλεγχο συνδέσεων και σύσφιγξη καλωδίων παροχής στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα, καθώς και των καλωδίων εντολών.
 • Καθαρισμός φίλτρων αέρα-περσίδων.
 • Έλεγχος FREON του ψυκτικού κυκλώματος.