Και όμως το είδαμε και αυτό, τις Sony & Microsoft να ανακοινώνουν την πρώτη τους συνεργασία στο χώρο του gaming και μάλιστα στο χώρο του cloud gaming όπου για πολλούς είναι το μέλλον. Στο μέλλον μάλιστα, η υπηρεσία της Sony για το cloud gaming, θα στηριχτεί στην υπηρεσία cloud της Microsoft, αυτή του Azure.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες θα αναζητήσουν νέους τρόπους ανάπτυξης σε λύσεις που βρίσκονται μέσα στο Azure. Σε αυτές περιλαμβάνονται και νέες υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν οι δύο εταιρείες για τους δημιουργούς. Και την gaming κοινότητα.

Διάβασε επίσης: Η πρώτη action camera της DJI ονομάζεται Osmo Action

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα σχέδια των εταιρειών θα μάθουμε τους επόμενους μήνες. Πάντως η συνεργασία αυτή δίνει αρκετούς πόντους στη Microsoft στον “πόλεμο” της με την Amazon αλλά και την Google που πρόσφατα παρουσίασε το Stadia, την δική της cloud υπηρεσία για gaming η οποία στηρίζεται στο YouTube.

Αντίστοιχη υπηρεσία έχει και η Sony ενώ αυτή της z Microsoft με την προσωρινή ονομασία Project x, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως τον επόμενο μήνα στην E3.