Μία από τις τεχνολογίες που περιμένουμε να δούμε στα smartphones από το 2018 είναι η παρουσία αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος όμως πλέον θα βρίσκεται κάτω από το γυαλί. Δεν αργεί η μέρα που θα δούμε από κοντά ένα τέτοιο smartphone, με την εταιρεία Synaptics να ανακοινώνει την παραγωγή της δικής της πρόταση.

Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι το πρώτο smartphone που θα την ενσωματώνει, θα παρουσιαστεί στη CES 2O18 και θα είναι από έναν κορυφαίο κατασκευαστή.

Το ίδιο το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αποτελεί κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει αρκετούς κατασκευαστές που έχουν κυκλοφορήσει smartphones στο εμπόριο με την οθόνη να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια επιφάνεια, μην αφήνοντας χώρο για κάτι άλλο. Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι η Samsung που με βάση τις φήμες, ενδιαφέρεται να ενσωματώσει παρόμοιο σύστημα στο Galaxy S9 και το Galaxy Note9.

Η υλοποίηση της Synaptics με βάση τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πιο καλή από αυτή της Qualcomm, ακόμα και στον τομέα της ταχύτητας.