Όσο μαγικό και να είναι το Intenet, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι συνδέονται σ’ αυτό είναι ότι όλες οι καταστάσεις δεν είναι ρόδινες και ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από κακόβουλους χρήστες και λογισμικό.

Η Google έχει ξεκινήσει μια σχετική καμπάνια ενημέρωσης, με τους Έλληνες ερωτηθέντες σε έρευνα της εταιρείας να δηλώνουν ότι το 49% έχει λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (Phishing), το 23% έχει εκτεθεί σε κακόβουλο λογισμικό, το 13% έχει πέσει θύμα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα προφίλ που διατηρεί στα social media, ενώ το 9% έχει υπάρξει θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα αξιοσέβαστο ποσοστό χρηστών, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό σε όλες τις υπηρεσίες στις οποίες συνδέεται, κάτι που κάτω από τα κακόβουλα χέρια μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον χρήστη.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι αυτοί, η Google προτείνει να ενημερώνουμε πάντα το λογισμικό που έχουμε εγκατεσημένο στον υπολογιστή μας.

O Claudio Monteverde, Manager, Corporate Communication & Public Affairs για Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, δήλωσε σχετικά:

“Στη Google, δημιουργούμε εργαλεία για προστασία σε ό,τι κάνουμε, έτσι ώστε οι χρήστες μας να είναι σίγουροι ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε εσείς και η οικογένειά σας για να διασφαλίσετε ότι είστε ασφαλείς όχι μόνο ενώ χρησιμοποιείτε το Google αλλά και κατά την πλοήγηση σας στο ευρύτερο διαδίκτυο. ”