Η διαμάχη μεταξύ ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, του Diego Maradona και της Konami, δημιουργού του Pro Evolution Soccer, έληξε τελικά μετά από εξωδικαστική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές.

Το όλο πρόβλημα ξεκίνησε μετά από μήνυση του Maradona στην Konami για χρήση της φιγούρας του στην τελευταία έκδοση του γνωστού παιχνιδιού που έχει φανατικό κοινό και στη χώρα μας και αποτελεί το μεγάλο αντίπαλο του FIFA. Αν και το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει γίνει γνωστό, η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει και την προώθηση του παιχνιδιού από τον ίδιο τον Maradona από τώρα έως το 2020. Ακόμα ως μέρος της συμφωνίας, ένα ποσό θα καταβληθεί από την Konami ως δωρεά προκειμένου να βελτιωθούν τα μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής από την οποία άλλωστε προέρχεται και ο γνωστός ποδοσφαιριστής.

Διάβασε επίσης: Το μικρότερο 4G Android smartphone στον κόσμο

Η Konami έδωσε μεγάλο βάρος στην επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων αφού είχε από την αρχή διαμηνύσει ότι θα έκανε τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει στο παιχνίδι της τη φιγούρα ενός από τους πιο αναγνωρίσμους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ο Takayiki Kubo ταξίδεψε έως την Αργεντινή προκειμένου να παραστεί αυτοπροσώπος στις συζητήσεις.