Τι είναι το streaming

Είναι η υπηρεσία που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, real-time αναμετάδοση multimedia περιεχομένου ήχου ή και εικόνας (audio ή και video), σε πολλαπλούς χρήστες, μέσω του διαδικτύου. Ουσιαστικά προσφέρει live πρόσβαση σε περιεχόμενο και τη δυνατότητα της άμεσης αναπαραγωγής αρχείων που έχουν μεγάλο μέγεθος για download από χρήστες με αργή σύνδεση. Ως υπηρεσία χρησιμοποιείται ευρέως για ψυχαγωγικούς, ενημερωτικούς, εκπαιδευτικούς, επικοινωνιακούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

Tι είναι connectivity

Ή αλλιώς συνδεσιμότητα. Ο όρος περιγράφει την εκτεταμένη διαδικασία της σύνδεσης διαφόρων τμημάτων ενός δικτύου μεταξύ τους, μέσω της χρήσης συσκευών routers (δρομολογητών), διακοπτών και gateways (πυλών) και το πώς αυτή η διαδικασία λειτουργεί.

Τι είναι η επέκταση δικτύου

Επέκταση δικτύου είναι όταν ο κάτοχος δικτύου Wi-Fi, θέλει να επεκτείνει την εμβέλεια του. Να έχει δηλαδή πρόσβαση στο internet είτε από πολλούς διαφορετικούς χώρους, είτε/ και από πολλές διαφορετικές συσκευές. Η επέκταση δικτύου μπορεί να γίνει είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.

Modem:

O όρος προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων modulator (διαμορφωτής) και demodulator (αποδιαμορφωτής). Είναι η περιφερειακή συσκευή που μετατρέπει το ψηφιακό σήμα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή σε αναλογικό σήμα, το οποίο είναι κατάλληλο για να μεταφερθεί μέσω κοινής (ή άλλου τύπου) ενσύρματης γραμμής, ή ακόμη και μέσω ασύρματης ζεύξης. Ταυτόχρονα διαθέτει και τμήμα αποδιαμόρφωσης για την επίτευξη της αντίστροφης διαδικασίας, δηλαδή της μετατροπής του αναλογικού (διαμορφωμένου) σήματος σε ψηφιακό. Πρακτικά το modem συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω θύρας usb κι έτσι επιτρέπει τη σύνδεσή του στο Internet.

Router:

Το router, ή αλλιώς δρομολογητής, είναι η συσκευή που συνδέει δύο ή και περισσότερα δίκτυα ή τμήματα δικτύων μεταξύ τους. Στην περίπτωση του οικιακού δικτύου, συνδέει το internet με το δικό μας τοπικό δίκτυο. Ο ρόλος του είναι να λαμβάνει τις μεταδόσεις (πληροφορίες) και να τις διαβιβάζει στους προορισμούς τους, χρησιμοποιώντας την πιο σύντομη και διαθέσιμη διαδρομή. Πρακτικά συνδέεται μέσω ενός καλωδίου δικτύου (LAN) ή ασύρματα (WiFi), και συνήθως επιτρέπει τη σύνδεση πολλών υπολογιστών ταυτόχρονα στο διαδίκτυο. Η χρήση του προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία. Η χρήση του είναι απαραίτητη για τη σύνδεση και την επικοινωνία μέσω internet.

 

Modem/Router

Είναι η συσκευή που επιτρέπει την κατευθείαν σύνδεση πολλών υπολογιστών στο Internet. Αυτοί οι υπολογιστές θα συνδεθούν στο router είτε ενσύρματα μέσω καλωδίου ethernet, είτε ασύρματα, εάν η συσκευή προσφέρει αυτή τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Ο router του προωθεί τα δεδομένα από τους διάφορους υπολογιστές προς το Internet, αλλά και μοιράζει τα δεδομένα εκείνα που προέρχονται από το Internet και προορίζονται για τους υπολογιστές εκείνους που είναι συνδεδεμένοι σε αυτόν. Διαθέτει ενσωματωμένο firewall, δηλαδή τείχος προστασίας από τους υιούς, που είναι ανεξάρτητο από εκείνο που ήδη διαθέτει ο υπολογιστής, για την παροχή επιπλέον ασφάλειας στις διαδικτυακές περιηγήσεις.

[sc:product article=”1138556″ ]114[sc:product article=”1149872″ ][sc:product article=”1116933″ ][sc:product article=”1085713″ ]

Χαρακτηριστικά/ Διαφορές μεταξύ Modem – Router – Modem/Router

ModemRouterModem/Router
Για απλή σύνδεση στο InternetΓια τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου (μέσω της δρομολόγησης των πακέτων και της σύνδεσης των κόμβων του)Για σύνδεση στο Internet και ως πρωτόκολλο routing (δηλαδή δρομολόγησης). Προωθεί και λαμβάνει πακέτα πληροφοριών.
Η πιο απλή συσκευή
Επιτρέπει τη σύνδεση ενός μονάχα υπολογιστή στο InternetΕπιτρέπει τη σύνδεση πολλών συσκευών στο Internet είτε ενσύρματα (μέσω ethernet) είτε ασύρματαΕπιτρέπει τη σύνδεση πολλών συσκευών στο Internet είτε ενσύρματα (μέσω ethernet) είτε ασύρματα
Έχει ενσωματωμένο firewall (ανεξάρτητο από αυτό του υπολογιστή) πράγμα που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια από ιούς

Powerline:

 

Πρόκειται για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του χώρου για τη δημιουργία δικτύου. Το όφελος που προσφέρει είναι ότι δεν απαιτεί χρήση νέων καλωδίων. Πρακτικά, προσαρμογείς δικτύου (αντάπτορες) τοποθετούνται στις ηλεκτρικές πρίζες κι έτσι γίνεται εφικτή η χρήση της υπάρχουσας ηλεκτρικής καλωδίωσης ως ένα είδος υποκατάστατου καλωδίου Ethernet. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν επηρεάζεται καθόλου η κανονική λειτουργία των ηλεκτρικών καλωδίων και επιπλέον, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Το πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι ότι στην -πολύ συχνή και συνήθη- περίπτωση που δεν υπάρχει υποδοχή τηλεφώνου σε κάθε δωμάτιο, πάντα θα υπάρχει μια ηλεκτρική πρίζα κοντά στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορέσετε να την αξιοποιήσετε, μέσω αυτής της τεχνολογίας, και να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

[sc:product article=”1152659″ ][sc:product article=”1129709″ ][sc:product article=”1141995″ ][sc:product article=”1130038″ ]

 

 

 

Wifi Extender:

 

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, επεκτείνουν την ήδη υπάρχουσα σύνδεση Wi-Fi και την αναμεταδίδουν στις όσο δυνατόν πιο μακρινές θέσεις του ίδιου χώρου εντός της εμβέλειας ισχυρού σήματος δικτύου. Ουσιαστικά επεκτείνουν την πρόσβαση στο Internet για ασύρματες συσκευές όπως iPads, iPods, labtops, tablets, smartphones, e-readers, κ.ά.

 

[sc:product article=”1116905″ ][sc:product article=”1145815″ ][sc:product article=”1138561″ ][sc:product article=”1138593″ ]

 

 Media Players:

Ή αλλιώς αναπαραγωγείς πολυμέσων δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός οικιακού δικτύου ψυχαγωγίας, μιας και απογειώνει τις δυνατότητές για προβολή αναπαραγωγής και παρακολούθηση των ηλεκτρονικών αρχείων σε ποικίλες οικιακές συσκευές. Οι media players είναι συσκευές που ενσωματώνουν λογισμικό και κυκλώματα τα οποία επιτρέπουν τη μετατροπή αρχείων σε σήμα τέτοιου είδους, που να μπορεί να μεταδοθεί ασύρματα σε μικρή απόσταση και στη συνέχεια να ληφθεί με τη βοήθεια ειδικών “κεραιών”, προκειμένου να αναπαραχθεί σε μεγάλη ποικιλία τερματικών συσκευών.

[sc:product article=”1146033″ ][sc:product article=”1153359″ ][sc:product article=”1153361″ ][sc:product article=”1153364″ ]

 

 

Miracast:

Είναι μια ασύρματη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον υπολογιστή για να παράσχει τη δυνατότητα προβολής της εικόνας από την οθόνη του, σε τηλεοράσεις, προβολείς και συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, αρκεί να υποστηρίζουν την ίδια τεχνολογία. Ο σκοπός ύπαρξης της Miracast τεχνολογίας είναι η προβολή περιεχομένου των συσκευών σε μεγαλύτερη οθόνη.

[sc:product article=”1137979″ ]