Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 έρχεται το Φθινόπωρο αλλά εμείς γνωρίζουμε από σήμερα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε, με τη Microsoft να ανακοινώνει ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Έναν εντυπωσιακό video editor, το Story Remix.

Με την ονομασία Fall Creators Update, η νέα αναβάθμιση θα εστιάσει ξανά στη δημιουργία, περιλαμβάνοντας μια νέα εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο με την ονομασία Story Remix. Κάνοντας χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και διαφόρων εικονικών αντικειμένων, το Story Remix φαίνεται ότι είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο το οποίο ξεχωρίζει για την ευκολία χρήσης του, απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί να συνθέσει φωτογραφίες και βίντεο που θα εισάγει ο χρήστης προκειμένου να δημιουργήσει εντυπωσιακά βίντεο με κινηματογραφική ποιότητα ενώ δε λείπουν και άλλες δυνατότητες που το καθιστούν αρκετά χρήσιμο και για επαγγελματικές περιπτώσεις.

Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η προσαρμογή τρισδιάστατων εικονικών αντικειμένων που ο χρήστης μπορεί να βρει από μια μεγάλη βάση. Η ενσωμάτωσή των αντικειμένων και των εφέ στο βίντεο δεν είναι στατική αφού στα παραδείγματα που έδωσε η Microsoft, ένα εφέ μπορεί να ενσωματωθεί πολύ εύκολα σε ένα κινούμενο στοιχείο του βίντεο, ακόμα και σε μια επιφάνεια, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το Story Remix θα αποτελέσει μέρος της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10 η οποία αναμένεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.