Με μια απόφαση έκπληξη, η Nintendo ανακοίνωσε ότι τερματίζει την παραγωγή του NES Classic, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Το NES Classic συνάντησε τεράστια επιτυχία από την πρώτη στιγμή, αφού επαναφέρει μνήμες του NES, μιας από τις κλασσικότερες κονσόλες όλων των εποχών σε συνδυασμό με μια πολύ καλή τιμή, περίπου τα €70. Με μικρότερο σχήμα, θύρα HDMI και προεγκατεστημένα 30 παιχνίδια, το NES Classic αποτέλεσε όνειρο αρκετών την περασμένη εορταστική περίοδο, αν και η Nintendo δεν μπόρεσε ακόμα και μέχρι σήμερα να καλύψει πλήρως τη ζήτηση.

Στα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην κονσόλα, ξεχωρίζει η τριλογία των Super Mario Bros, το The Legend of Zelda, το Donkey Kong, το Mega Man 2 και πολλά άλλα. Πάντως στην ανακοίνωσή της η Nintendo δεν αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτή την υπόθεση, αν και οι κακιές οι γλώσσες κάνουν λόγο για «κανιβάλισμο» των πωλήσεων του Swift, της νεώτερης και φυσικά πολύ πιο σύγχρονης κονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας που θα εφοδιαστούν τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο με τα τελευταία κομμάτια του NES Classic, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι η τιμή της κονσόλας θα ανέβει ξανά σε πολύ υψηλά επίπεδα στα απανταχού site αγγελιών.