Στο στόχαστρό της έχει βάλει η Apple όσους διαρρέουν πληροφορίες για προιόντα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, ενημερώνοντας με σχετική ανακοίνωση τους υπαλλήλους της.

Στην ανακοίνωση που στάλθηκε σε όλους τους υπαλλήλους και με τη σειρά της διέρρευσε και αυτή, η αμερικανική εταιρεία ενημερώνει ότι πέρυσι προχώρησε στην ανακάλυψη και στην απόλυση 29 ατόμων που προχώρησαν σε κάποιου είδους διαρροή. Μάλιστα σε 12 από αυτούς η Apple προχώρησε σε μήνυση, κάτι που έφερε και τη σύλληψη τους εξαιτίας των όρων κάτω από τους οποίους είχαν προσληφθεί από την εταιρεία.

Apple

Στα 29 άτομα δεν περιλαμβάνονται μόνο υπάλληλοι της Apple αλλά εξωτερικοί συνεργάτες καθώς και υπάλληλοι που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Διάβασε επίσης: Το Gmail αλλάζει. Δες τις αλλαγές.

Η Apple ενημερώνει τους υπαλλήλους της να προσέχουν όσους προσπαθούν να τους πλησιάσουν «και να τους κάνουν φίλους» ειδικά από το χώρο της δημοσιογραφίας αφού αυτό που θέλουν είναι να αποσπάσουν πληροφορίες για να αποκτήσει μεγαλύτερη κίνηση η ιστοσελίδα τους.

Όμως η ποινή για τον υπάλληλο θα είναι πολύ πιο «βαριά» αφού η απόλυση είναι σίγουρη όπως και το στίγμα στο βιογραφικό του, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εύρεση νέας εργασίας.