Τη δυνατότητα να κατεβάσουν τον Edge browser, έχουν από σήμερα όλοι οι κάτοχοι android συσκευής, με τη Microsoft να ξεκινά επίσημα από σήμερα τη δοκιμαστική περίοδο η οποία θα καταλήξει στην τελική έκδοση μέχρι το τέλος του έτους.

Η έκδοση για Android έρχεται λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη κίνηση της εταιρείας για το iPhone αν και τώρα αναμένεται να την κατεβάσουν πολλοί περισσότεροι χρήστες από τη στιγμή που η Apple περιορίζει τον αριθμό downloads των δοκιμαστικών εφαρμογών. Σε συνδυασμό με τη νέα έκδοση του Edge browser που θα περιλαμβάνεται στο Fall Creators Update των Windows 10 την επόμενη εβδομάδα, ο Edge μπορεί να συγχρονιστεί με την desktop έκδοση αλλά και το αντίθετο. Έτσι ο χρήστης μπορεί να διαβάσει μια ιστοσελίδα το κινητό του από το σημείο ακριβώς που σταμάτησε στον υπολογιστή του, αλλά και να δει τις αγαπημένες του ιστοσελίδες.

Ο συγχρονισμός αφορά ακόμη τους αποθηκευμένους κωδικούς, τα ηλεκτρονικά βιβλία που πιθανόν έχει κατεβάσει ο χρήστης, αλλά και τη λίστα ανάγνωσης που περιλαμβάνει αποθηκευμένες ιστοσελίδες για ανάγνωσή τους στο μέλλον.