Αν και πριν από μερικά μόλις χρόνια, η Apple αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η κυκλοφορία του iPhone το 2008 τα άλλαξε όλα, φτάνοντας στο σήμερα όπου η χρηματηστηριακή αξία της Apple είναι στο 1 τρισεκατομμυρίο δολλαρία. Με άλλα λόγια η πρώτη Αμερικανική εταιρεία που το καταφέρνει αυτό.

Το επίτευγμα αυτό φανερώνει και την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται η Apple, παρουσιάζοντας σε κάθε οικονομικό τρίμηνο τα τελευταία χρόνια, επιδόσεις ρεκόρ. Με την τιμή της μετοχής στα $205 μετά από split, η εταιρεία, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τους Steve Jobs, Steve Wozniak, και Ronald Wayne, καταφέρνει κάτι που ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως έχουν καταφέρει και σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Διάβασε επίσης: Νέες σειρές τηλεοράσεων από τη Sony AF9 OLED & ZF9 LCD

Έχοντας σημειώσει τεράστια αύξηση πωλήσεων, ενδεικτό είναι ότι η Apple πουλάει κάθε χρόνο περίπου 200 εκατομμύρια iPhone, με το μέσο όρο τιμής τους να ξεπερνά τα $700, με την εταιρεία να αποκομίζει τεράστια κέρδη.

Σε απόσταση βρίσκονται άλλα προιόντα της εταιρείας όπως το iPad, MacBook και iMac, ενώ σημαντική αύξηση έχουν παρουσιάσει τον τελευταίο χρόνο η αποκόμιση κερδών από τις υπηρεσίες iCloud που προωθεί η Apple.

Σε δηλώσεις του, ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι τίποτα δεν αλλάζει για την εταιρεία του η οποία μένει πιστή στο όραμα του Steve Jobs παρέχοντας λύσεις και με την καινοτομία σε απόλυτη προτεραιότητα.