Στις 4 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το WWDC, το μεγαλύτερο συνέδριο της Apple που απευθύνεται σε όσους προγραμματιστές αναπτύσσουν εφαρμογές και υπηρεσίες που βασίζονται στις πλατφόρμες της εταιρείας και κυρίως στο iOS και το macOS.

Παραδοσιακά η Apple επιλέγει το συγκεκριμένο συνέδριο για να παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις του iOS και του macOS, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος σε συνδυασμό με τη νέα έκδοση του watchOS που απευθύνεται στα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας.  Το μεγάλο στοίχημα φέτος για την εταιρεία αναμένεται να είναι τα Universal Apps, ένας τρόπος δηλαδή με τον οποίο ένας προγραμματιστής θα μπορεί να δημιουργήσει μια εφαρμογή η οποία θα τρέχει χωρίς αλλαγές σε iPhone, iPad αλλά και σε υπολογιστές Mac όπως τα Macbook και τα iMac.

Διάβασε επίσης: Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows έρχεται τον Απρίλιο

Πέρσι η Apple είχε επιλέξει το ίδιο συνέδριο για τα αποκαλυπτήρια και hardware προτάσεων όπως το iMac Pro, το iPad Pro 10,5 αλλά και το HomePod, το έξυπνο ηχείο της εταιρείας, το μοναδικό που υποστηρίζει τη ψηφιακή βοηθό Siri. Η παρουσίαση της εταιρείας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple.