Λίγο πριν τη παρουσίαση των νέων smartphone από τη Samsung, η Huawei ανακοίνωσε ότι η δική της επόμενη κορυφαία σειρά smartphone θα είναι αυτή του Huawei P30, και η οποία θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι.

Στο tweet της Huawei με το οποίο έγινε η ανακοίνωση, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες αλλά πραγματοποιούνται διάφορα μεγάλα zoom σε αξιοθέατα του Παρισιού, κάτι που επιβεβαιώνει εμμέσως ότι το P30 θα διακρίνεται για τη δυνατότητα οπτικού zoom που θα διαθέτει.

Επιπλέον η κινεζική εταιρεία αναφέρει ότι «οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να σπάνε», κάτι που φανερώνει και τις προθέσεις της κρίνοντας από την περασμένη γενιά η οποία αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην ιστορία της.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το P30 Pro θα είναι το καλύτερο μοντέλο της σειράς και το μοναδικό που θα ενσωματώνει όχι τρεις αλλά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος. Η παρουσία του Kirn 980 SoC θεωρείται ασφαλές στοίχημα όπως και η υποστήριξη γρήγορης φόρτισης.

Όλα τα υπόλοιπα μεταξύ των οποίων και τις τιμές, θα τις μάθουμε στις 26 Μαρτίου, με την παρουσίαση να μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το κανάλι της Huawei στο YouTube.