Το Spotify και το Apple Music μπορεί να αποτελούν τους μεγάλους παίχτες της κατηγορίας υπηρεσιών streaming μουσικής, όμως από την επόμενη εβδομάδα, θα καλωσορίζουν ένα πολύ δυνατό παίκτη που τον γνωρίζουν όλοι, το YouTube Music.

Ανακοινώνοντας την υπηρεσία Music, το YouTube θα προσφέρει όχι μόνο βίντεο αλλά και μουσική σε όσους είναι έτοιμη  να γίνουν μέλη της νέας υπηρεσίας, με χρηματικό αντίτιμο $9,9 μηνιαίως.

Διάβασε επίσης: Το UberAir βρίσκεται σε εξέλιξη με το δοκιμαστικό πρόγραμμα πτήσεων για τις εναέριες μεταφορές να ξεκινά το 2020

Ο χρήστης θα μπορεί να ακούει την αγαπημένη του μουσική, με την υπηρεσία να του προτείνει μάλιστα νέα κομμάτια και καλλιτέχνες που μπορεί να του αρέσουν. Η αναπαραγωγή της μουσικής γίνεται στο background ενώ θα κυκλοφορήσει έκδοση για smartphones αλλά και προσωπικούς υπολογιστές.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υπηρεσία θα παρέχει ακόμα και δωρεάν πακέτο, όμως η ακρόασή του θα συνοδεύεται από διαφημίσεις και χωρίς τη δυνατότητα αποθήκευσης των κομματιών offline προκειμένου ο χρήστης να τα ακούει όποτε θέλει.

Η εκκίνηση της υπηρεσίας θα γίνει στις 22 Μαίου σε αρκετές χώρες στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, κάτι που όμως θα γίνει μελλοντικά.