Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, έρχεται στις 2 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, φέρνοντας αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά και αλλαγές στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

Το Anniversary Update όπως είναι η πλήρης ονομασία της αναβάθμισης, θα κάνει την εμφάνιση της ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία των Windows 10 στην αγορά, με τη Microsoft να ανακοινώνει παράλληλα ότι ήδη 350 εκατομμύρια συστήματα, «τρέχουν» μία από τις εκδόσεις του λειτουργικού. Φυσικά η αναβάθμιση θα διατεθεί εντελώς δωρεάν για όλους τους χρήστες Windows 10 συστημάτων μέσω του Windows Update .

Μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές, εντοπίζονται στο μενού έναρξης το οποίο αποκτά πιο όμορφα Live Tiles τα οποία μπορούν πλέον να εμφανίσουν πιο πλούσια πληροφορία που προέρχεται από την εφαρμογή με την οποία συνδέονται. Ακόμα το σύστημα ειδοποιήσεων θα μπορεί να συγχρονιστεί με αυτό ενός android smartphone, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι ειδοποιήσεις που λαμβάνετε στο smartphone σας, θα εμφανίζονται και στον υπολογιστή σας, με δυνατότητα μάλιστα να απαντήσετε σε γραπτά μηνύματα ή να απαντήσετε σε τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ακουμπήσετε το smartphone.

Ink_Workspace_11

Ίσως το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία Windows Ink, η οποία απευθύνεται σε όσους διαθέτουν Windows 10 σύστημα με υποστήριξη stylus. Πλέον η δυνατότητα σημειώσεων και η χρήση του stylus υποστηρίζεται εγγενώς από το λειτουργικό, κάτι που θα χαροποιήσει όσους δε χρησιμοποιούν όσο θα ήθελαν το ψηφιακό στυλό με το οποίο έρχεται συνήθως το tablet τους. Τέλος, ο Edge browser αποκτά extensions, κάτι που κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική στο Chrome και το Firefox.