Το Mate 30 Pro είναι σίγουρα η επόμενη μεγάλη ναυαρχίδα της Huawei, και πλέον γνωρίζουμε ότι θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η πληροφορία έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Dr. Wang Chenglu, προέδρου του Huawei Consumer Business Software ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε περιληπτικά στα επερχόμενα σχέδια της κινεζικής εταιρείας.

Το Mate 30 Pro αναμένεται να είναι μέρος της σειράς Mate 30 η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά 3 μοντέλα αν η Huawei ακολουθήσει την τακτική των τελευταίων ετών. Με βάση τις πληροφορίες, το οικονομικότερο μοντέλο αναμένεται να είναι το Mate 30 Light ενώ η «μέση λύση» θα είναι το Mate 30.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Οι DSLR κάμερες είναι πλέον δυνατόν, να χακαριστούν.

Περιμένουμε το Mate 30 Pro να ξεχωρίζει σε αρκετούς τομείς, όπως αυτός της οθόνης η οποία θα είναι AMOLED με διαστάσεις 6.7 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Θα ενσωματώνει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ η αριστερή και η δεξιά πλευρά θα είναι κυρτές όπως και πέρσι και μάλιστα περισσότερο αν πιστέψουμε τις τελευταίες φήμες.

Στο εσωτερικό η συσκευή θα ενσωματώνει το νέο chipset της Huawei, το Kirin 990 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην IFA στις 6 Σεπτεμβρίου. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει ένα από τα καλύτερηα συστήματα κάμερας με δύο αισθητήρες των 40MP και έναν τρίτο στα 8MP.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει τι θα γίνει με το Android, με περισσότερες εξελίξεις πάνω στο θέμα να αναμένονται μέσα στο μήνα.