Μετά από τις αλλεπάλληλες διαρροές, η Google ανακοίνωσε ότι στις 15 Οκτωβρίου, θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του Google Pixel 4, του νέου της smartphone.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, και εκτός από νέα Pixel smartphones, θα περιέχει και άλλες ανακοινώσεις γύρω από το οικοσύστημα της εταιρείας και κυρίως γύρω από το Google Assistant, τον εικονικό ψηφιακό βοηθό.

Κρίνοντας από παρόμοιες παρουσιάσεις της Google πέρσι και πρόπερσι, η εταιρεία ίσως έχει στα σκαριά το διάδοχο του Google Home Mini, ενός από τα πιο δημοφιλή έξυπνα ηχεία που ξεχωρίζει για τις δυνατότητές του αλλά και την τιμή.

Διάβασε επίσης: Μεγαλύτερος έλεγχος από το Spotify στα μέλη μίας οικογενειακής συνδρομής.

Επιστρέφοντας στα smartphones, ήδη η Google μας ενημερώνει ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας γενιάς των Pixel smartphones που θα παρουσιάσει, είναι η δυνατότητα χειρισμού τους με χειρονομίες στον αέρα ενώ το ξεκλείδωμα θα γίνεται με παρόμοια τεχνολογία μ’ αυτή του Face ID της Apple.

Ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στον αέρα δεν είναι κάτι καινούριο αφού Samsung και LG έχουν παρουσιάσει παρόμοιες τεχνολογίες κατά το παρελθόν, με αρκετά προβλήματα όμως, ένας από τους λόγους που δεν συνάντησαν ευρεία αποδοχή.

Φυσικά ένας από τους τομείς που θα ξεχωρίζει το Google Pixel 4 αναμένεται να είναι η ποιότητα των λήψεων των φωτογραφιών του, ειδικά το βράδυ όπου και η προηγούμενη γενιά ξεχώρισε. Υπομονή για τις 15 Οκτωβρίου, με την παρουσίαση να μεταδίδεται ζωντανά φυσικά μέσω του YouTube.