Νέα εποχή για τον Edge browser της Microsoft, με την εταιρεία να ανακοινώνει σήμερα στα πλαίσια του συνεδρίου Ignite, ότι η τελική έκδοση που θα βασίζεται στο Chromium engine, θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου.

Η Microsoft είχε προκαλέσει αίσθηση πριν μερικούς μήνες όταν και γνωστοποίησε την απόφασή της να αφήσει για πάντα πίσω τη δική της rendering μηχανή για τον edge, προκειμένου να στηριχτεί στην ίδια που «τροφοδοτεί» τον μεγάλο αντίπαλο Chrome αλλά και τους Safari και Opera. Θέλοντας μάλιστα να αφήσει για πάντα πίσω της την προηγούμενη έκδοση, ο νέος Edge browser θα έρθει και με νέο λογότυπο, το οποίο μικρή σχέση έχει με το προηγούμενο.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οι ενδιαφερομένοι μπορούν να κατεβάσουν την Release Candidate έκδοση η οποία περιλαμβάνει συγχρονισμό των κωδικών, του ιστορικού, των αγαπημένων αλλά και των ρυθμίσεων του browser, ανάμεσα σε όλες του τις εκδόσεις. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο νέος Edge θα κυκλοφορήσει στα Windows 7/8.1/10, macOS, αλλά και στις mobile πλατφόρμες του iOS και του Android.