Το επόμενο Xbox Project Scorpio θα κυκλοφορήσει την προσεχή εορταστική περίοδο -πιθανότατα το Νοέμβριο-, όμως η Microsoft δε μας έχει δώσει πολλές πληροφορίες γύρω από την κορυφαία παιχνιδοκονσόλα που ετοιμάζει. Αυτό θα αλλάξει στις 11 Ιουνίου στις 14:00 (12 Ιουνίου τα μεσάνυχτα ακριβώς ώρα Ελλάδος) όταν και η εταιρεία θα αποκαλύψει την τελική μορφή της κονσόλας και πολύ περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί με βάση tweet που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της, ανακοινώνοντας ότι η καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της E3, θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν το άνοιγμα της έκθεσης. Το Project Scorpio σύμφωνα με τη Microsoft θα είναι η κονσόλα με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια σε πραγματική 4K ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο σε αντίθεση με το PlayStation 4 Pro το οποίο καταφεύγει στις περισσότερες περιπτώσεις στη λύση του upscaling.

Ακόμα οι τεχνικές του επιδόσεις αναμένεται έως και 5 φορές καλύτερες από αυτές του Xbox One και του Xbox One S, κάτι που φανερώνει και τη μεγάλη διαφορά που θα διαθέτει από την προηγούμενη γενιά η οποία άλλωστε περιορίζεται και στην Full HD ανάλυση για μερικά από τα παιχνίδια που διαθέτει. Κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από υπηρεσίες όπως το Xbox Live, YouTube, Twitch κ.α.