Την απάντηση στο Project Scorpio της Microsoft δίνει η Sony, ανακοινώνοντας το PlayStation 4 Pro, ένα νέο PlayStation με ανανεωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που του δίνουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών με 4K ανάλυση.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, αυτή φέρνει αρκετά κοινά στοιχεία με τη slim έκδοση που ανακοίνωσε μαζί η Sony αλλά το μέγεθος της κονσόλας είναι ίσως μεγαλύτερη με βάση τις πρώτες εικόνες ακόμα και από αυτή του PlayStation 4. Πάντως στον τομέα των επιδόσεων το νέο PlayStation μπορεί να θεωρηθεί «τέρας» με τη Sony να αναφέρει ότι αυτές που αφορούν τη GPU είναι διπλάσιες από τον προκάτοχο του και ακόμα καλύτερες, κάτι απαραίτητο για την 4K ανάλυση.

Όλα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για το PlayStation 4, θα μπορούν να αναπαραχθούν κανονικά και στο PlayStation 4 Pro ενώ αν ο δημιουργός τους αποφασίσει να κυκλοφορήσει σχετικό patch, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οφέλη του αναβαθμισμένου hardware. Μάλιστα η Sony προχώρησε στην αναγγελία αρκετών παιχνιδιών που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του PS4 όπως το Days Gone, του Horizon Zero Dawn, του Deus Ex: Mankind Divided κ.α. Τα Call of Duty Infinity Warfare και Modern Warfare θα υποστηρίζουν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τη νέα κονσόλα όπως επίσης το FIFA 16 και το Battlefield 1.

Δε θα αργήσουμε να δούμε το PlayStation 4 Pro στην αγορά αφού θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή €412. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft έχει προαναγγείλει ότι το νέο Xbox που θα υποστηρίζει και αυτό 4K ανάλυση στα παιχνίδια, θα κυκλοφορήσει αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα προς το τέλος του 2017.