Την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια, πιστοποιεί η χρηματηριστιακή αξία της Microsoft η οποία αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τα 753 δισ. δολάρια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεράσει τη Google μετά από αρκετά χρόνια.

Μπορεί πλέον η Microsoft να βρίσκεται πίσω από την Apple (923 δισ. δολάρια) και την Amazon (782 δισ. δολάρια), όμως όπως πιστεύουν ειδικοί, έχει σίγουρα δυναμική έτσι ώστε να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια μια από τις εταιρίες που θα σπάσουν το όριο του 1 τρις. δολαρίων σε χρηματηστηριακή αξία.

Ο λόγος είναι οι πολύ καλές επιδόσεις της Microsoft στις υπηρεσίες Cloud που παρέχει μέσω του Azure αλλά και στις cross-platform εφαρμογές, μια κίνηση που φέρνει την εταιρεία μακρυά από την πολιτική που ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια «με τα Windows να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο» όλων των κινήσεων.

Ήδη η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ασχολείται και με κβαντικούς υπολογιστές, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο. Ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella, από την πρώτη στιγμή ηγήθηκε σημαντικών αλλαγών στη διοίκηση της εταιρείας από τον προκάτοχό του, Steve Ballmer, και ο οποίος είχε βάλει ως προτεραιότητα τις προσπάθειες της εταιρείας περισσότερο προς τους καταναλωτές και λιγότερο προς τις επιχειρήσεις.