Όσοι έχετε υπολογιστή με Windows 10, ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε το Windows Update όπου θα σας περιμένει η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση με την ονομασία Creators Update.

Το Creators Update είναι η τρίτη μεγάλη αναβάθμιση που κυκλοφορεί η Microsoft για τα Windows 10, περιλαμβάνοντας αρκετά νέα χαρακτηριστικά για «δημιουργούς» και μη. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το Paint 3D, μια εξέλιξη της κλασσικής εφαρμογής Paint των Windows η οποία όμως κάνει πολύ εύκολη τη δημιουργία τρισδιάστατων αντικειμένων, τα οποία μπορείτε μετά να εκτυπώσετε στον 3D εκτυπωτή σας.

Για τους gamers, η Microsoft επιφυλάσσει δύο νέες δυνατότητες, το Beam και το Game Mode. Με το Beam, κάθε gamer μπορεί να μεταδώσει ζωντανά το παιχνίδι που παίζει στον υπολογιστή του, χωρίς να διαθέτει επιπλέον λογισμικό και hardware. Στην περίπτωση του Game Mode, αφού ενεργοποιηθεί μέσα από τον πίνακα ελέγχου, απενεργοποιεί όλες τις άλλες διεργασίες που γίνονται στον υπολογιστή την ώρα του παιχνιδιού, κάτι που χαρίζει καλύτερες επιδόσεις.

Άλλα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το Night Light για μειωμένη εκπομπή του μπλε φωτός το βράδυ για ποιο εύκολο ύπνο, κατηγορία ebook στο Windows Store, βελτιώσεις στον Edge browser, Dynamic Lock για απενεργοποίηση του υπολογιστή μόλις απομακρυνθείτε και φυσικά υποστήριξη Mixed Reality. Με συμβατά συστήματα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, το Mixed Reality περιλαμβάνει εντυπωσιακές εμπειρίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, κάτι που θα «περάσει» τον επόμενο χρόνο και στο Xbox One.