Η πορεία της Nintendo στην αγορά των mobile παιχνιδιών smartphone, ξεκινάει από σήμερα με την κυκλοφορία του Super Mario Run στο iOS. Έτσι η πρώτη παρουσία του γνωστού υδραυλικού της Nintendo στο iOS, του Mario, γίνεται με κάθε επισημότητα φέρνοντας πολλά από τα στοιχεία του ήρωα που αγαπήσαμε μέσα από τις κονσόλες της Nintendo, τώρα στο iPhone και το iPad.

Η πρώτη επαφή με το παιχνίδι μπορεί να γίνει δωρεάν, με την έκδοση να περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Μόλις ο χρήστης ολοκληρώσει τις 4 πίστες, μπορεί να προχωρήσει σε αγορά του πλήρους παιχνιδιού με αντίτιμο $10 προκειμένου να έχει πρόσβαση σε όλες τις πίστες και στα 3 modes. Το πρώτο με ονομασία World Tour αφορά το ταξίδι του Mario σε 6 κόσμους για να σώσει την πριγκίπισσα ενώ στο δεύτερο, το Toad Rally, πολλοί παίχτες διαγωνίζονται μεταξύ τους απ’ ολόκληρο τον κόσμο για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα νομίσματα. Τέλος το Kingdom Builder γίνεται χρήση των νομισμάτων που έχουν συγκεντρωθεί από τα άλλα modes για δημιουργία σπιτιών και ξεκλείδωμα άλλων χαρακτήρων.

Πάντως από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι χρήστες είναι η ανάγκη συνεχούς σύνδεσης στο Internet προκειμένου η Nintendo να καταπολεμήσει την πειρατεία, ενώ αρκετά παράπονα εκφράζει μια μερίδα χρηστών για το ότι ο Mario τρέχει μόνος του στο παιχνίδι με τον παίχτη να μην έχει τον έλεγχο στο συγκεκριμένο κομμάτι, προκειμένου να μπορεί να παίξει το παιχνίδι με το ένα χέρι. Το Super Mario Run αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Android σε μερικούς μήνες.