Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς του τμήματος επαγγελματικών εκτυπωτών της Samsung από την HP, σε μια συμφωνία η οποία ξεπέρασε το 1 δισ. δολλάρια.

«Καθώς πυροδοτούμε μια αναγέννηση στην εκτύπωση, είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε κοντά τα καλύτερα και λαμπρότερα ταλέντα της βιομηχανίας» είπε ο Dion Weisler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HP Inc. “Μαζί, βασιζόμενοι σε πάνω από 30 χρόνια ηγεσίας στο χώρο της εκτύπωσης, εργαζόμαστε ώστε να επιταχύνουμε την στρατηγική μας, να χαράξουμε νέες ευκαιρίες στην αγορά, και να παρέχουμε στους πελάτες μας μοναδικές και ιδιαίτερα καινοτόμες λύσεις εκτύπωσης».

Ίσως σε ενδιαφέρει: Οι πρώτοι Windows 10 ARM υπολογιστές έρχονται από την HP και την ASUS

Με έντονη παρουσία στους επαγγελματικούς εκτυπωτές, η HP γίνεαι πλέον με διαφορά η κορυφαία εταιρεία στο χώρο ενδυναμώνοντας και άλλο την παρουσία της στο χώρο και πιο συγκεκριμένα στις εκτυπώσεις A3 όπου σύμφωνα με αναλύσεις αποτελεί μια κατηγορία μεγέθους 55 δισ. δολαρίων. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται περισσότερες από 6.500 πατέντες εκτύπωσης αλλά και ολόκληρο το εργατικό δυναμικό του τμήματος που απαριθμεί 1300 ερευνητές και μηχανικούς.

Ακόμα η συμφωνία ορίζει ότι η Samsung θα επενδύσει σε μετοχικά κεφάλαια με ποσά από 100 ως 300 εκατ. δολάρια μέσω εξαγορών στην ελεύθερη αγορά.