Από σήμερα η Huawei κυκλοφορεί το νέο της smartphone και στην ελληνική αγορά, το Huawei P Smart, το οποίο ανήκει στη μεσαία κατηγορία και η κινεζική εταιρεία το κοστολογεί με €249.

Το P Smart έρχεται με πολύ όμορφη εμφάνιση και μεταλλική κατασκευή ενώ διακρίνεται για το μικρό του πάχος. Ξεχωρίζει για τη μεγάλη οθόνη των 5,7 ιντσών η οποία περιμετρικά διαθέτει ελάχιστα περιθώρια, κάτι που δε συνηθίζουμε να βλέπουμε σε smartphones της μεσαίας κατηγορίας. Στο εσωτερικό υπάρχει το chipset Kirin 659 κατασκευής της ίδιας της Huawei με 3GB μνήμη  και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Τρέχει Android 8.0 Oreo, στην επιφάνεια του οποίου βρίσκουμε το γραφικό περιβάλλον της Huawei, το EMUI 8.0.

Η παρουσίαση του νέου smartphones της Huawei στην Ελλάδα συμπίπτει με την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε πωλήσεις smartphone για το μήνα Δεκέμβριο. Όπως δηλώνει ο Lin Bing, Country Manager της Huawei Ελλάδος « Η Huawei μετά από μια επιτυχημένη στρατηγική 2 ετών βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην 1η θέση με μερίδιο αγοράς 24,7% – από μόλις 4,2% το 2015 –  ενώ παρουσίασε ταυτόχρονα εντυπωσιακή άνοδο και στο brand consideration το οποίο αποδεικνύει στην πράξη την αναγνώριση από το καταναλωτικό και τη δυναμική της εταιρείας στην Ελλάδα».