Το σημαντικότερο ραντεβού με τις παιχνιδιοκονσόλες και τα videogames, η έκθεση E3, θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου, με τις εταιρείες να ετοιμάζονται για πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Η Microsoft αναμένεται να είναι μία από αυτές, και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα πρέπει να περιμένουμε όχι μόνο την ανακοίνωση νέων παιχνιδιών αλλά και νέου hardware και συγκεκριμένα ενός ανανεωμένου Xbox One. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Kotaku, η Microsoft θα προχωρήσει στην επίδειξη μιας slim έκδοσης του Xbox One η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και θα είναι σημαντικά μικρότερη σε διαστάσεις από το τωρινό μοντέλο. Ήδη άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαστάσεις θα είναι μειωμένες έως και 40%, με την εταιρεία να κρύβει και άλλες εκπλήξεις για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όμως το 2017 αναμένεται να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς, αφού οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια εντελώς καινούρια κονσόλα από τη Microsoft με τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ ανώτερα από αυτά που συναντάμε στο Xbox One. Συγκεκριμένα η νέα κονσόλα της Microsoft που έχει μέχρι στιγμής την κωδική ονομασία «Scorpion», θα είναι έως και 4 φορές ταχύτερη σε επιδόσεις, με απόδοση που θα πλησιάζει τα 6 teraflops. Ιδιαίτερη έμφαση θα έχει δοθεί στις δυνατότητες που θα προσφέρει η κονσόλα στην κατηγορία των παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας αλλά και των κλασσικών βιντεοπαιχνιδιών, υποστηρίζοντας χωρίς πρόβλημα την αναπαραγωγή ακόμα και σε 4K ανάλυση. Στα πλαίσια της μεγαλύτερης έμφασης στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, η Microsoft ίσως συνεργαστεί για τη συγκεκριμένη κονσόλα με την Oculus προκειμένου να είναι απόλυτα συμβατή με το VR σύστημα, Rift.

Αναμονή μερικές ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Ιουνίου και στις 7.30μμ ώρα Ελλάδος όταν και έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της έκθεσης E3. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ζωντανά από το Xbox Live ή από το Xbox.com.