Στη σύνταξη θα βγει σύντομα ο Honda Asimo, το διάσημο ρομπότ με την ανθρώπινη μορφή, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει ότι θα τερματίσει την παραγωγή του.

Ο λόγος σύμφωνα με τη Honda είναι η προσπάθεια της εταιρείας να εστιάσει στη χρήση τεχνολογιών του Asimo σε άλλα πιο πρακτικά σενάρια χρήση που έχουν σχέση με νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και τις οδικές μεταφορές.

Honda Asimo ετών 40

Η Honda ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο Asimo ήδη από τη δεκαετία του 80 όμως τα αποκαλυπτήρια του ρομπότ της έγιναν αρκετό καιρό μετά και συγκεκριμένα το 2000. Ήταν το πρώτο ρομπότ με 2 πόδια που μπορούσε να περπατήσει ενώ ανάμεσα στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται η αναγνώριση κινούμενων αντικειμένων, η μέτρηση αποστάσεων αλλά και η αναγνώριση κατεύθυνσης ενός αντικειμένου.

Διάβασε επίσης: Η Sony ανακοίνωσε αθόρυβα το Sony Xperia XA2 Plus

Επιπλέον μπορεί να αντιδράσει σε φωνητικές εντολές και σε ανθρώπινες κινήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες κινήσεις.

Η απόσυρση του Asimo δε σημαίνει πάντως ότι η Honda θα αποσυρθεί από την κατασκευή παρόμοιων ρομπότ αφοή έχει ήδη στα σκαριά μίνι οχήματα προσωπικά και αυτόνομα τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν προσωπικές μεταφορές ανθρώπων και όχι μόνο.