Μεγαλύτερη έμφαση δίνει η Google στις hardware προσπάθειες της, προχωρόντας σε μια σημαντική συνεργασία με την HTC.

Συγκεκριμένα η Google με το αντίτιμο του 1.1 δισ. δολαρίων, θα έχει πλέον υπό την επίβλεψή της την ομάδα της HTC που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των Pixel smartphones, των smartphone δηλαδή που κυκλοφόρησαν πέρσι και θεωρούνται το «κινητό της Google». Μάλιστα η ίδια η ομάδα βρίσκεται πίσω και από τη δημιουργία του Pixel 2 και του Pixel 2 XL τα οποία πρόκειται να δούμε για πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου στην προγραμματισμένη παρουσίαση της Google.

Η ιστορία μεταξύ των δύο εταιρειών πάει αρκετά πίσω αφού η HTC είναι ο πρώτος κατασκευαστής που κυκλοφόρησε Android smartphone, ενώ τα επόμενα χρόνια εκτός από τις δικές της κυκλφοροίες, συνεργάστηκε με τη Google για την κυκλφορία smartphones και tablets με την ονομασία Nexus. Τα νέα δεδομένα διευκρινίζει η εταιρεία δεν αλλάζουν καθόλου τα σχέδια της για κυκλοφορία μελλοντικών smartphone με το όνομα HTC, με την επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας να αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Από την πλευρά της η Google με την κίνηση αυτή αναμένεται να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην κατηγορία των smartphone, έχοντας στόχο τη μαζική κυκλοφορία μοντέλων και όχι σε περιορισμένες αγορές όπως ισχύει μέχρι σήμερα.