Με το H Wireless η Steelseries απελευθερώνει τα σετ ακουστικών-μικροφώνου για παιχνίδια από τα καλώδια. Ο πομπός του σετ ακουστικών-μικροφώνου συνδέεται με όλες σχεδόν τις συσκευές: PC, Mac, κονσόλες και συσκευές Home Entertainment. Εναλλακτικά, το σετ ακουστικών-μικροφώνου μπορεί να συνδεθεί απευθείας μέσω καλωδίου.

Το Steelseries H Wireless υποστηρίζει τρία πρότυπα Dolby: Dolby Digital, Dolby Headphone και Dolby Pro Logic IIx. Έτσι, αναπαράγει ρεαλιστικό ήχο surround 7.1. Ένας αυτόματος εναλλάκτης συχνότητας σε συνδυασμό με μια σταθερή λανθάνουσα περίοδο αποκλείουν τις παρεμβολές και τις καθυστερήσεις κατά τη μετάδοση του ήχου.

Το σετ ακουστικών-μικροφώνου διατίθεται σε μαύρο χρώμα. Οι μεγάλες κάψες και η επένδυση του στηρίγματος κεφαλής αποτελούνται από αφρό μνήμης και καλύπτονται με μαλακή δερματίνη. Το μικρόφωνο είναι αναδιπλούμενο και διαθέτει κόκκινη ένδειξη LED. Η καλυμμένη θύρα Sound-Share εξυπηρετεί στην ενσύρματη λειτουργία ή την προσθήκη άλλων ακροατών. Ο χειρισμός του σετ ακουστικών-μικροφώνου πραγματοποιείται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στη δεξιά κάψα.

Έως και πέντε προφίλ ήχου σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε γρήγορα τις ρυθμίσεις στην εκάστοτε κατάσταση. Μια νέα λειτουργία είναι το Chatmix. Μέσω αυτής εξισορροπούνται άριστα οι ήχοι του παιχνιδιού και οι συνομιλίες. Το Livemix προχωρά ένα βήμα παραπέρα: ρυθμίζει αυτόματα τον ήχο του παιχνιδιού, μόλις ξεκινήσει μια συνομιλία.

Το Steelseries H Wireless τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Μία φόρτιση αρκεί για περίπου 20 ώρες. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται δύο μπαταρίες, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα μια μπαταρία στην αντίστοιχη θήκη του πομπού. Η οθόνη OLED στο πλαίσιο του πομπού διευκολύνει την προσαρμογή των ρυθμίσεων ήχου και τον εντοπισμό των σφαλμάτων μετάδοσης. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, εκτός από mini-USB, στο πλαίσιο του πομπού έχουν ενσωματωθεί οπτικές είσοδοι και έξοδοι (S/PDIF) και υποδοχές 3,5 mm 3 ακίδων.