Σε μια συνέντευξη τύπου για τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας, ο Πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του σκοπεύει να αντιμετωπίσει την αδυναμία του Wii U αυτήν την περίοδο και να αντισταθμίσει τις απώλειες. Η ανάπτυξη παιχνιδιών για πλατφόρμες που δεν ανήκουν στη Nintendo δεν είναι στο πρόγραμμα. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν τίτλοι για το Wii U οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται καλύτερα το χειριστήριο με οθόνη αφής και την ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης με ασύρματο τσιπ. Επιπλέον, πρέπει να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος εκκίνησης του Pad.

Μόλις πρόσφατα η Nintendo χρειάστηκε να αναθεωρήσει σημαντικά τις προσδοκίες της για το οικονομικό έτος που λήγει στο τέλος Μαρτίου. Αντί για εννιά εκατομμύρια Wii U, ο όμιλος πούλησε μόλις 2,8 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ και η φορητή κονσόλα 3DS δεν τα πάει και τόσο καλά όσο υπολόγιζε η Nintendo. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρνητικό πρόσημο στον ετήσιο ισολογισμό και πολλές συμβουλές από αναλυτές και γνώστες της βιομηχανίας. Τώρα η Nintendo παρουσίασε τα σχέδιά της για το πώς θα κάνει το Wii U ελκυστικότερο και τη μέθοδο που θα ακολουθήσει για να ξαναγίνει η επιχείρηση κερδοφόρα.

Ο πρόεδρος Iwata αποκλείει τις μειώσεις τιμών για την οικιακή κονσόλα και επικεντρώνει σε άλλα σημεία που θα ενισχύσουν την απήχησή της στους παίκτες. Το Gamepad με οθόνη αφής – σήμα κατατεθέν της σύγχρονης κονσόλας της Nintendo – θα υποστηρίζεται από περισσότερα παιχνίδια και με εξυπνότερο τρόπο, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και φέτος η λειτουργία NFC. Το Wii U-Pad μπορεί να διαβάζει ασύρματα τσιπ, υποστηρίζοντας χωρίς κανένα πρόβλημα τα παιχνίδια με συλλεκτικές φιγούρες της Nintendo, όπως οι τίτλοι Skylanders και Disney Infinity.

Εκτός από τις οικιακές και τις φορητές κονσόλες, η Nintendo θα χρησιμοποιήσει άλλο ένα χαρτί για να ξαναγίνει επιτυχημένη και επικερδής. Από το 2015 η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει στο εμπόριο προϊόντα «Quality of life», δηλαδή ηλεκτρονικά gadget ή παιχνίδια που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των χρηστών. Αλλά για άλλη μια φορά το Mario δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει για άλλες κονσόλες πέραν της Nintendo (όπως το PS4 ή Xbox One), σύμφωνα με τις δηλώσεις του Iwata.