Τα διαστημικά ταξίδια θα αποτελέσουν πραγματικότητα σε λίγα χρόνια με τρεις εταιρείες ήδη να έχουν ξεκινήσει δοκιμές οι οποίες και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Blue Origin.

Το κόστος βέβαια του εισιτηρίου γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ ακριβό όμως σιγά σιγά παίρνουμε μία ιδέα για τα επίπεδα της τιμής του. Όπως αναφέρει το Reuters το οποίο μπόρεσε να μιλήσει με δύο στελέχη της blue origin, οι διαστημικές πτήσεις της εταιρείας θα κοστίζουν μεταξύ 200 και 300 χιλιάδων δολαρίων για κάθε άτομο το οποίο θα επιθυμεί να συμμετάσχει.

Διάβασε επίσης: Το Microsoft Teams έχει πλέον δωρεάν έκδοση

Η blue origin είναι μια αεροδιαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος και η οποία έχει στόχο να ξεκινήσει τα διαστημικά ταξίδια της τον επόμενο χρόνο. Όπως γνωρίζουμε ήδη, αυτό θα γίνεται μέσω του διαστημικού οχήματος New Shepard το οποίο στην κορυφή του θα διαθέτει μία κάψουλα στην οποία θα χωρούν 6 άτομα. Μέσα στην κάψουλα τα άτομα θα μπορούν να βλέπουν ότι γίνεται εκτός του οχήματος μέσα από μεγάλα παράθυρα τα οποία έχουν το τριπλάσιο μέγεθος από ένα παράθυρο αεροπλάνου Boeing 747.

Η κορύφωση της εμπειρίας ενός διαστημικού ταξιδιού θα είναι φυσικά η έλλειψη βαρύτητας την οποία θα νιώθει κάθε ταξιδιώτης για λίγα λεπτά αλλά και η δυνατότητα να δει την καμπύλη του πλανήτη μόλις φτάσει σε ύψος μεγαλύτερο των 100 χιλιομέτρων.

Αν και τεράστιο το αντίτιμο, σίγουρο ότι εταιρεία που θα ασχοληθεί με τον διαστημικό τουρισμό, θα σημειώσει σημαντικές ζημιές αφού για την ώρα το κόστος κάθε πτήσης υπολογίζεται περίπου στα 10 εκατομμύρια δολάρια.