Πάνω από 20 χρόνια έχουν περάσει από τη δημοσίευση του αθλητικού υπερθεάματος που κατόρθωσε να χαραχθεί βαθιά στη μνήμη των κατόχων υπολογιστών 8 και 16 bit. Με το Speedball 2 η θρυλική αγγλική ομάδα προγραμματιστών της Bitmap Brothers δημιούργησε έναν από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους τίτλους της, ένα φουτουριστικό, βίαιο παιχνίδι μπάλας που σκόραρε με ήχους και οπτική techno.

Τώρα κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση του Speedball 2. Ο Mike Montgomery της Bitmap συνεργάστηκε με το στούντιο του δημιουργού του Sensible Soccer, τον Jon Hare, και δημιούργησε έναν γρήγορο συνδυασμό χάντμπολ, αμερικανικού ποδοσφαίρου και χόκεϊ επί πάγου, φέρνοντας πίσω στις οθόνες υπολογιστή την επιβλητική ατμόσφαιρα του πρωτοτύπου.

Εκτός από επιδεξιότητα, το Speedball 2 HD απαιτεί και λίγη στρατηγική. Το παιχνίδι προσφέρει 330 σκληροτράχηλους αθλητές διαφορετικών προσόντων, οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα πλαίσια μιας εικονικής αγοράς. Επιπλέον, διατίθενται διάφορα power-ups για εντυπωσιακές κινήσεις τακτικής στο γήπεδο. Το Speedball 2 HD είναι άμεσα διαθέσιμο σε ψηφιακή έκδοση, π.χ. μέσω της πλατφόρμας λήψης Steam.