Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας καλείται να διορθώσει σύντομα η Samsung και το οποίο αφορά τη σειρά Galaxy S10 και πιο συγκεκριμένα, τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όπως ανακάλυψε βρετανός πολίτης, με την τοποθέτηση ενός προστατευτικού οθόνης, ο αναγνώστης έπαυε να δουλεύει, δίνοντας όμως την ίδια στιγμή πρόσβαση σε οποιοδήποτε απλά τοποθετούσε το δάκτυλό του στην οθόνη, με τον βιομετρικό τρόπο προστασίας να είναι ανενεργός. Η Samsung με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι έχει γνώση του προβλήματος και εργάζεται αυτό το διάστημα για τη διόρθωσή του, μέσω αναβάθμισης λογισμικού, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στο πότε να την περιμένουμε.

Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων του Galaxy S10 δουλεύει μέσω της υπερεχητικής τεχνολογίας και θεωρητικά είναι πιο αξιόπιστος από τους παραδοσιακούς αναγνώστες που συναντάμε στην πλειοψηφία σχεδόν των smartphone της αγοράς. Το πρόβλημα φαίνεται δημιουργείται από το κενό που υπάρχει μεταξύ του προστατευτικού και της οθόνης, κάτι που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί σημαντικά θέματα αξιοπιστίας. Γι’ αυτό άλλωστε και μεγάλες εταιρείες όπως τράπεζες, συνιστούν στους χρήστες τους να απενεργοποιήσουν τον τρόπο αυτό πρόσβασης στο Galaxy S10 από τη στιγμή που υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας.