Η Sony στην έκθεση MWC 2018 παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα Sony XZ2. Θέλοντας να διορθώσει κατά κάποιο τρόπο τα μειονεκτήματα των προηγούμενων γενιών, το Sony XZ2 έρχεται επανασχεδιασμένο αλλά και νέες τεχνολογίες ώστε να εστιάζεις σε αυτά που έχουν περισσότερη σημασία για εσένα.

Σύμφωνα με τη Sony, το XZ2 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές Απριλίου αλλά για την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την τιμή του.

Από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς, είναι η ανανεωμένη σχεδίαση. Έχοντας υιοθετήσει για αρκετά χρόνια η Sony μία συγκεκριμένη σχεδίαση, η οποία δεν άλλαξε σχεδόν ποτέ, πλέον φαίνεται πως κάνει το μεγάλο βήμα να αλλάξει εντελώς τον τρόπο σκέψης της. Και όπως φαίνεται, θα της βγει σε καλό.

Sony XZ2

Τη νέα σχεδίαση η Sony την ονομάζει Ambient Flow και βασίζεται σε μεγάλες κυρτές γωνίες, λιγότερες κοφτερές γραμμές και αρκετά πολύχρωμα… λουλούδια που κοσμούν την αρχική οθόνη.

Έχει μικρότερα πλαίσια από προηγούμενες γενιές, είναι άνετο στο χέρι ενώ διαθέτει επίστρωση Gorilla Glass 5 για μεγάλη ανθεκτικότητα σε γρατζουνιές και φθορές.

Αυτή τη φορά, η Sony τοποθέτησε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και ακριβώς στο κέντρο, αν και βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά από τον αισθητήρα της κάμερας.

Διατηρώντας το trend της εποχής, πρόκειται για μία συσκευή με αναλογία 18:9, κάτι στο οποίο βοηθάει τη Sony να τοποθετήσει μεγαλύτερη οθόνη 5.8’’ σε σύγκριση με την πρώτη γενιά XZ χωρίς όμως να αυξήσει το συνολικό μέγεθος του τηλεφώνου.

Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό του XZ2 είναι η τεχνολογία Dynamic Vibration System. Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το σύστημα haptic της Apple, ώστε η συσκευή να έχει διαφορετικό τύπο δόνησης ανάλογα του τι συμβαίνει στην οθόνη. Βέβαια, η Sony πήγε αυτή την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας το DVS στη μουσική, παιχνίδια αλλά και ταινίες.

Η κάμερα του Sony XZ2 βασίζεται σε αισθητήρα 19MP και όχι δεν υπάρχει δεύτερος φακός για εφέ bokeh. Η Sony βέβαια έχει λόγο να αισθάνεται περήφανη αφού πρόκειται για το πρώτο smartphone στον κόσμο που μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 4K και ενεργοποιημένο το HDR. Και το ακόμη πιο σημαντικό; Ότι μπορείς να δεις πως φαίνεται η σκηνή HDR σε πραγματικό χρόνο, και όχι μετά από επεξεργασία του βίντεο.

Sony XZ2

Επίσης, βελτίωση έχουμε και στην ανάλυση όταν καταγράφεις slow motion βίντεο στα 960fps. Πλέον η εγγραφή γίνεται και σε 1080p και όχι σε 720p όπως ίσχυε πέρυσι. Βέβαια, η συνολική διάρκεια του βίντεο δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 3 δευτερόλεπτα, ώστε να σου μείνει και λίγος χώρος στο τηλέφωνο, αφού ως γνωστόν τα slow motion καταλαμβάνουν πολλά megabyte. Αν και τα 3 δευτερόλεπτα φαίνονται λίγα, δεν είναι, αφού μιλάμε για πάρα πολύ αργή κίνηση.

Η μπαταρία του XZ2 είναι στα 3180mAh, δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από αυτή του Samsung Galaxy S9 και προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις. Βέβαια, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, δεν υπάρχει τρόπος να γίνει κάποια μέτρηση σε καθημερινή χρήση.

Σημαντικό επίσης, ότι υποστηρίζει το πρωτόκολλο Qi, όπου επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση. Αν έπρεπε να υπολογίσουμε με βάση τον ταχύτατο επεξεργαστή 845 της Qualcomm, τη μικρότερη ανάλυση οθόνης αλλά και την λίγο μεγαλύτερη μπαταρία, κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για χρήση τουλάχιστον μίας ημέρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση MWC 2018.