Η έκθεση MWC 2018 καθιερωμένα κρύβει διάφορες εκπλήξεις και καλούδια τα οποία μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσεις, ανάμεσα στα εκατοντάδες προϊόντα. Ένα από αυτά λοιπόν, είναι τα ακουστικά Sony Xperia Ear Duo, με τα οποία μπορείς να ακούς μουσική αλλά ταυτόχρονα να επικοινωνείς με τον έξω κόσμο, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά, αναρωτιέσαι πως τα φοράς. Δεν διαθέτουν κάποιο ακουστικό που να υποδεικνύει την ορθή κατεύθυνσή τους και ίσως μπερδευτείς φορώντας τα ανάποδα. Για την ακρίβεια, τα ακουστικά Sony Xperia Ear Duo μπαίνουν κάτω από τα αυτιά και όχι από πάνω όπως σε άλλα ακουστικά.

Sony Xperia Ear Duo

Σχεδιαστικά τα ακουστικά είναι αρκετά καλής ποιότητας, ανθεκτικά και είναι κατάλληλα τόσο για τις απογευματινές σου βόλτες ή την καθημερινή σου άσκηση.

Βάζοντας για πρώτη φορά μουσική, θα νομίσεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή ότι ο ήχος αναπαράγεται σε πολύ χαμηλή ένταση. Λογικό, γιατί χρειάζονται κάποιο χρόνο έως ότου τα συνηθίσεις, αφού μπορείς να ακούς τραγούδια και ταυτόχρονα να συνομιλείς με κάποιον φίλο σου. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ο ήχος, αλλά να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ακούς και τις δύο περιπτώσεις καθαρά.

Είναι όπως όταν για παράδειγμα έχεις βάλει δυνατή μουσική στο σπίτι και μιλάς με κάποιον φίλο σου, καθισμένοι ακριβώς δίπλα στο ηχείο. Μπορείς να ακούσεις τη μουσική αλλά και τον φίλο σου. Μόνο που στην περίπτωση των ακουστικών της Sony, αυτό συμβαίνει με μεγαλύτερη καθαρότητα.

Sony Xperia Ear Duo

Διάφορες ρυθμίσεις των ακουστικών μπορείς να τις βρεις στην επίσημη εφαρμογή τους. Διαθέτουν και την ψηφιακή βοηθό Google Assistant ενώ μπορείς να προσαρμόσεις τόσο το επίπεδο των εσωτερικών ή των εξωτερικών θορύβων όσο και το στυλ αναπαραγωγής.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που κάνει εντύπωση είναι η δυνατότητα ελέγχου της αναπαραγωγής με κινήσεις του κεφαλιού. Κουνώντας το κεφάλι σου προς τα δεξιά θα μπορούσες να αλλάξεις τραγούδι ή κουνώντας το προς τα πίσω να κάνεις μία παύση. Βέβαια, αν χρησιμοποιείς συχνά αυτή τη λειτουργία, ενδεχομένως κάποιοι χωρίς να γνωρίζουν τι συμβαίνει, να σε παρεξηγήσουν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση MWC 2018.