Και όμως το PlayStation 3 ζει και βασιλεύει τουλάχιστον μέχρι σήμερα όπου μαθαίνουμε ότι η Sony τερματίζει την παραγωγή της δημοφιλούς κονσόλας στη χώρα καταγωγής της, την Ιαπωνία.

Η συγκεκριμένη χώρα ήταν άλλωστε μία από τις τελευταίες που ένας ενδιαφερόμενος μπορούσε να βρει τον προκάτοχο του PlayStation 4, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2006, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με 70 εκατομμύρια πωλήσεις τα 7 πρώτα χρόνια κυκλοφορία του. Το PlayStation 3 τέθηκε αντιμέτωπο με το Xbox 360 της Microsoft, έχοντας στη φαρέτρα του μια σειρά από πολύ καλά παιχνίδια αλλά και αποκλειστικούς τίτλους όπως η τριλογία Uncharted, το The Last of Us, το Metal Gear Solid 4 και το Heavy Rain.

Διάβασε επίσης: Παίξε 100 παιχνίδια στο XBOX με μόλις 10€

Πέρσι τον Οκτώβριο, η Sony ανακοίνωσε την ολοκλήρωση πωλήσεων της κονσόλας στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ όσο παράξενο και αν ακούγεται, 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το PlayStation 3 εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε ελάχιστες χώρες και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων του. Ήδη ο διάδοχός του, το PlayStation 4 κυριαρχεί στην αγορά, έχοντας πολύ πιο γρήγορο ρυθμό πωλήσεων και φυσικά παιχνίδια με πολύ καλύτερα γραφικά.