Λογικό είναι ότι όποιος σκέφτεται να αγοράσει έναν προβολέα, να κοιτάει αρχικά αυτούς που έχουν ανάλυση 4K (4096 x 2160) για μεγαλύτερη εξασφάλιση για το μέλλον. Εξίσου λογικό είναι ότι η πρώτη αυτή αναζήτηση οδηγεί σε πλήρη απογοήτευση από την τεράστια τιμών όλων των σχετικών προτάσεων. Η Sony θέλοντας να κάνει τα πράγματα αρκετά καλύτερη, παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση CEDIA 2017 στο San Diego έναν νέο προβολέα με ονομασία Sony VPL-VW285ES, έχοντας πραγματική 4K ανάλυση σε επιφάνεια έως 200 ιντσών αλλά και με υποστήριξη HDR.

Το κόστος του αν και εξακολουθεί να είναι μεγάλο στα $5.000, εντούτοις είναι αρκετά πιο προσιτό από προηγούμενες προτάσεις της ίδιας της Ιαπωνικής εταιρείας όπου μόλις ένα χρόνο πριν έφταναν τα $15.000.

Στην αγορά πάντως υπάρχουν προτάσεις όπως αυτή της Optoma με κόστος $2.000 όμως θεωρείται σίγουρο ότι η πρόταση της Sony διαθέτει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και καλύτερη εικόνα. Για να κάνει την όλη πρόταση της πιο ελκυστική, η Sony προσφέρει μαζί και 10 ταινίες αλλά μόνο με επιλεγμένα καταστήματα, αρχικά στις Η.Π.Α.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017