Τα δύο της νέα smartphone, τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact ανακοίνωσε η Sony στο Βερολίνο, στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2017. Και τα δύο μοντέλα διατηρούν τον γνωστό omnibalance σχεδιασμό, ενώ η Bravia οθόνη ενσωματώνει αρκετές από τις τεχνολογίες που βλέπουμε και στις τηλεοράσεις της Ιαπωνικής εταιρείας, υποστηρίζοντας παράλληλα HDR για καλύτερη αναπαραγωγή ταινιών. Πάνω από την οθόνη υπάρχει η selfie κάμερα των 13MP με δυνατότητα ευρυγώνιων φωτογραφιών.

Με ανάλυση 19MP, η κύρια κάμερα εμφανίζεται βελτιωμένη, ενσωματώνοντας λειτουργία λήψης εξαιρετικά αργού βίντεο (super slow motion) στα 960 καρέ το δευτερόλεπτο στην HD ανάλυση. Υποστηρίζει ακόμα τεχνολογία πρόβλεψης για πολύ γρήγορη αυτόματη εστίαση ενώ λείπει η υποστήριξη οπτικής σταθεροποίησης.

Αυτό που εντυπωσιάζει, ωστόσο, είναι η λειτουργία του 3D Creator, που επιτρέπει την δημιουργία τρισδιάστατων απεικονίσεων αντικειμένων ή ακόμη και προσώπων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρισδιάστατο μοντέλο που μπορούμε να εκτυπώσουμε σε 3D εκτυπωτή ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσουμε ως avatar.

Το Compact μοντέλο διαθέτει όλα σχεδόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου (5.2 ίντσες) Xperia XZ1, σε μικρότερο, όμως, μέγεθος, και συγκεκριμένα στις 4.6 ίντσες. Επιπλέον, διαθέτει μικρότερη μπαταρία και χαμηλότερη ανάλυση στην εμπρόσθια κάμερα, που πέφτει στα 8MP.

Φυσικά, και τα δύο μοντέλα είναι αδιάβροχα και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην χώρα μας τον Οκτώβριο με προεγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android, την 8.0 Oreo.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017