Η Sony συνεχίζει να κυκλοφορεί κορυφαίες κάμερες, ανακοινώνοντας αυτή την εβδομάδα την Alpha 9 II η οποία φέρνει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και δυνατότητες διαχείρισης και επεξεργασίας εικόνων για επαγγελματίες αθλητικούς φωτογράφους και φωτορεπόρτερ.

Η νέα full-frame φωτογραφική κάμερα της Ιαπωνικής εταιρείας συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο εξίσου επιτυχημένος προκάτοχός της, ο οποίος ξεχώριζε μεταξύ άλλων για τη λειτουργία συνεχιζόμενης λήψης χωρίς συσκότιση έως και 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο με αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση αυτόματης έκθεσης. Ενσωματώνει τον ίδιο κορυφαίο αισθητήρα εικόνας Exmor RS 24,2 MP με ενσωματωμένη μνήμη με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Το νέο μοντέλο μπορεί να πραγματοποιεί συνεχόμενες λήψεις, αθόρυβα στα 20 fps για έως και 361 εικόνες JPEG ή 239 συμπιεσμένες εικόνες RAW, χωρίς συσκότιση, επιτρέποντας στον φωτογράφο να παρακολουθεί το θέμα και τη δράση χωρίς διακοπή στο EVF κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Στις νέες προσθήκες βρίσκουμε σημαντικά βελτιωμένη μεταφορά αρχείων αλλά και συνεχόμενη λήψη έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο με μηχανικό κλείστρο. Επιπλέον η Sony Alpha 9 II έρχεται με εξελιγμένη απόδοση AF με πρόσφατα βελτιστοποιημένους αλγορίθμους. Η κατασκευή της κάμερας είναι πιο «συμπαγής» παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία.