Σε εκδήλωση στην Κίνα τα ξημερώματα, η Sony ανακοίνωσε τη νέα της κορυφαία φωτογραφική μηχανή, την πολυαναμενόμενη Sony A7R III.

Το νέο μοντέλο έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό της, διατηρώντας ίδια την τιμή των $3200 το οποίο κοστίζει το σώμα. Σε ότι αφορά πάντως την εμφάνιση, αυτή δεν έχει διαφορές και πρέπει να είστε αρκετά παρατηρητικοί για να εντοπίσετε τις μικροδιαφορές που δεν αλλάζουν όμως τη συνολική εικόνα.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Canon G1X Mark III έρχεται με αισθητήρα Dual Pixel

Με ανάλυση 42.4MP, ο full-frame Exmor R αισθητήρας που βρίσκουμε μέσα στην A7R III, συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ και μπορεί να κάνει λήψεις σε διπλάσια ανάλυση από την A9 αν και αυτή παραμένει το κορυφαίο μοντέλο στη σειρά φωτογραφικών μηχανών της Sony. Η A7R III έρχεται με δύο υποδοχές για κάρτες SD αλλά και ένα joystick για την εναλλαγή ανάμεσα στις επιλογές του μενού. Η οθόνη αφής, επιτρέπει ακόμα στον χρήση να εστιάσει εκεί ακριβώς που θέλει πριν τη λήψη.

Ξεχωρίζει ακόμα το πολύ γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης καθώς και η εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση, χρησιμοποιώντας το πλήρες εύρος του αισθητήρα. Κυκλοφορεί παγκοσμίως μέσα στο Νοέμβριο.