Από σήμερα η διάσημη μπλε μασκότ της ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Sega αναλαμβάνει και πάλι δράση. Στο Sonic Lost World ο θρυλικός σκαντζόχοιρος αγωνίζεται σε πολύχρωμες πίστες 2D και 3D για να σώσει, ως συνήθως, τον κόσμο. Μάλιστα, ο Sonic έρχεται σε ανακωχή με τον άσπονδο εχθρό του από τα προηγούμενα επεισόδια, τον ύπουλο Dr. Eggman.

Ο άσπονδος εχθρός του Sonic έχει προσλάβει έξι βοηθούς για να σκοτώσουν το σκαντζόχοιρο της Sega, αλλά οι έξι κακοποιοί έχουν βγει εκτός ελέγχου και ο Sonic, δηλαδή ο παίκτης, πρέπει να επαναφέρει την τάξη στον πλούσιο, φανταστικό κόσμο.

Όπως συνηθίζεται στα παιχνίδια Sonic, θα πρέπει να περάσει με μεγάλη ταχύτητα δύσκολες διαδρομές γεμάτες εμπόδια, να συλλέξει χρυσά δαχτυλίδια και να απελευθερώσει παγιδευμένα ζώα. Το Sonic Lost World δεν είναι τόσο γρήγορο όσο οι κλασικοί τίτλοι Sonic, αλλά με τις αλλαγές προοπτικής και τα έντονα χρώματα προσφέρει τεράστια ποικιλία. Αν δεν έχετε κονσόλα Wii U, το Sonic Lost World διατίθεται και σε ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση για το 3DS.