Το νέο chipset της Qualcomm είναι το Snapdragon 855+ το οποίο θα δούμε σε αρκετά νέα smartphones τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν και να κυκλοφορήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους που ήδη διανύουμε.

Αναμενόμενα, το νέο chipset της Qualcomm φέρνει καλύτερες επιδόσεις στους χρονισμούς της CPU και της GPU, κίνηση που η εταιρεία είχε επανάλαβει πριν μερικούς μήνες με το Snapdragon 845 και το ASUS ROG smartphone. Η διαφορά πλέον είναι ότι το συγκεκριμένο chipset θα είναι διαθέσιμο για όλους τους κατασκευαστές οι οποίοι αναμένεται να το ενσωματώσουν σε αρκετά νέα μοντέλα τους.

Διάβασε επίσης: Η Microsoft δίνει τέλος στα Internet Games στις παλιές εκδόσεις των Windows.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρνει το Snapdragon 855 Plus ειναι στη GPU όπου ο Adreno 640 έχει πιο γρήγορο χρονισμό, με 15% καλύτερες επιδόσεις. Αντίστοιχα ο επεξεργαστής Kyro 485, είναι πλέον χρονισμένος στα 2.96GHz έναντι των 2.84GHz του προηγούμενου μοντέλου, μια διαφορά της τάξης του 4%. Όλα τα άλλα παραμένουν τα ίδια, συμπεριλαμβανομένου και της δυνατότητας σύνδεσης με το X50 modem της Qualcomm για υποστήριξη 5G.