Ένας ακόμη κατασκευαστής smartphone είναι έτοιμος να παρουσιάσει το δικό του smartwatch που θα στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android Wear, και αυτός δεν είναι άλλος από τη ΖΤΕ. H κινεζική εταιρεία σύμφωνα με την ιστοσελίδα VentureBeat και τον @evleaks, αναμένεται να παρουσιάσει στη Βαρκελώνη και την έκθεση MWC μέσα στο μήνα το smartwatch ZTE Quartz, το οποίο και θα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της ΖΤΕ με τη πλατφόρμα της Google.

Αν και δεν υπάρχει ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Quartz, η φωτογραφία που έχει διαρρεύσει δείχνει την προτίμηση της ZTE στο στρογγυλό σχεδιασμό, με το μέγεθος του ρολογιού να είναι κατά πάσα πιθανότητα μεγάλο.

Μέχρι σήμερα η ενασχόληση της ZTE με τα wearables περιοριζόταν στα Venus 1 και Venus 2, δύο έξυπνα ρολόγια που παρουσιάστηκαν πριν ένα χρόνο ακριβώς στη MWC, με έμφαση όμως στη γυμναστική και στις μετρήσεις των επιδόσεων. Ένα ακόμη σενάριο φέρει την παρουσίαση του ZTE Quartz να πραγματοποιείται αύριο στα πλαίσια της επίσημης ανακοίνωσης της Google της δεύτερης έκδοσης του Android Wear και των πρώτων έξυπνων ρολογιών που θα την ενσωματώνουν.