Ένα περιστατικό βγαλμένο από τον θαυμαστό κόσμο της επιστημονικής φαντασίας εκτυλίχθηκε προ ημερών σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας οικιακών ειδών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπαλλήλων και καταναλωτών, πελάτης του καταστήματος βρέθηκε στο στόχαστρο… ρομποσκουπών, οι οποίες φαίνεται πως τον κυνήγησαν (!) με σκοπό να τον καθαρίσουν. Συγκεκριμένα, το αναπάντεχο συμβάν με θύμα τον «άτυχο» άνδρα έλαβε χώρα τη Δευτέρα (27/3) στο κατάστημα της MediaMarkt στην περιοχή του Περιστερίου.

Το ανοιξιάτικο πρωινό κυλούσε ομαλά και τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα επακολουθούσαν. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Ε.Χ., φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, έκανε αμέριμνος τις πασχαλινές αγορές του, όταν δύο ρομποσκούπες άρχισαν να τον καταδιώκουν για να τον… καθαρίσουν.

Το παράξενο γεγονός ξεκίνησε όταν ένας άλλος πελάτης του καταστήματος ζήτησε να δει τις δυνατότητες των δύο μοντέλων στην πράξη. Το αναβαθμισμένο σύστημα οπτικής πλοήγησης των ρομποσκουπών εντόπισε τον Ε.Χ. και χωρίς κάποια εντολή οι δύο σκούπες κινήθηκαν απειλητικά προς την κατεύθυνσή του, καθαρίζοντας μάλιστα τα πάντα στο πέρασμά τους. Η σφοδρή «καταδίωξη» διήρκησε πάνω από μισή ώρα, με προσωπικό και πελάτες να μένουν εμβρόντητοι μπροστά στο σουρεαλιστικό αυτό θέαμα.

«Ήταν σίγουρα μια περίεργη αλλά και αστεία εμπειρία. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να ξεφύγω από τις σκούπες οι οποίες φαίνεται πως ήταν αποφασισμένες να με καθαρίσουν. Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο, καθώς τα ρούχα μου μόλις είχαν βγει από το πλυντήριο το Σαββατοκύριακο (γέλια)», δήλωσε ο νεαρός φοιτητής μετά το συμβάν. Οι λόγοι για την αιφνιδιαστική «απόφαση» των δύο σκουπών παραμένουν ακόμα ασαφείς. Ωστόσο, το περιστατικό στη MediaMarkt Περιστερίου έγινε αμέσως viral. Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αντιμετώπισαν με χιούμορ το γεγονός, κάνοντας λόγο «για μια νέα εποχή που ανατέλλει στην Τεχνητή Νοημοσύνη». Άλλοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για στοχευμένη ενέργεια σκοτεινών κέντρων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις smart λειτουργίες των οικιακών συσκευών.

«[..]Δεν είναι γνωστό αν οι φερόμενοι ως «δράστες» έδρασαν αυτόνομα ή διατηρούσαν επαφές με προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Μέχρι στιγμής HAL 9000,  Skynet, GLADoS και λοιπές υπερευφυΐες αρνούνται κάθε σχέση με τις συγκεκριμένες σκούπες ρομπότ. Εις βάρος των οικιακών συσκευών έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες» αναφέρει ένα χαρακτηριστικό post στο Facebook.

Ατυχές συμβάν ή κάτι πιο σκοτεινό κρύβεται στα έγκατα του MediaMarkt Περιστερίου; The truth is out there! Οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν το περιστατικό, και τα X-Files vibes είναι κάτι παραπάνω από δυνατά. Δες το βίντεο εδώ και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Εντάξει, ευτυχώς – ή δυστυχώς – η εποχή του singularity ακόμα αργεί. Η Πρωταπριλιά όμως είναι εδώ και δοκιμάσαμε να σκεφτούμε πως θα ήταν ο κόσμος της MediaMarkt υπό την… κυριαρχία του AI. Fun-ταστικός δε νομίζεις; Όπως ακριβώς και η πιο αστεία ημέρα του χρόνου, η οποία φέρνει τις καλύτερες προσφορές στις σκούπες ρομπότ!