Πολλές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook, πιστεύουν ότι η ζωντανή μετάδοση βίντεο (live streaming) είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τις υπηρεσίες τους, παρουσιάζοντας αντίστοιχες δυνατότητες για τα μέλη τους.

Από το χορό δε θα μπορούσε να λείπει η πιο παραδοσιακή υπηρεσία βίντεο στο Internet, το YouTube, που αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ετοιμάζεται να ενσωματώσει παρόμοια λειτουργία σύντομα. Όπως ανακοίνωσε το YouTube, σύντομα όλες οι εφαρμογές του θα μπορούν να επιτρέψουν σε οποιοδήποτε να μεταδώσει ζωντανά βίντεο που θα καταγράφει με το smartphone ή το tablet του, άμεσα και χωρίς κάποια καθυστέρηση. Με το πέρας της μετάδοσης, το βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό του χρήστη έτοιμο για αναπαραγωγή από οποιονδήποτε.

Η όλη διαδικασία μετάδοσης είναι αρκετά εύκολη, με το YouTube να έχει δώσει έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι προκειμένου να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν τη δημιουργία πολλών μεταδόσεων. Αρκεί το πάτημα ενός πλήκτρου με την ονομασία Capture όταν και θα γίνει καταγραφή μιας φωτογραφίας η οποία θα εμφανίζεται σε όλους τους επισκέπτες της μετάδοσης. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να εισάγει μια μικρή περιγραφή και άμεσα μετά ξεκινά η μετάδοση. Άλλες επιλογές που έχει ο χρήστης στη διάθεσή του είναι η διεξαγωγή συζήτησης δίπλα από το βίντεο της μετάδοσης αλλά και η ενημέρωση στους συνδρομητές του καναλιού.