Πέντε εταιρείες συνολικά (Google, Uber, Lyft, Ford & Volvo) έχουν έρθει σε συμφωνία και έχουν κάνει πλάνα για να φέρουν στους δρόμους τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Αν και έχουν γίνει άλματα τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα από τα αυτοκίνητα της Google, όσο αφορά την αυτόνομη οδήγηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν επιφυλακτικές και αρκετές πολιτείες ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ή δεν έχουν συντάξει νομιμοποίηση αυτών των αυτοκινήτων.

Όσο αφορά τα αυτοκίνητα της Google, μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες όπως βροχή ή χιόνι ενώ αποφεύγουν και κόβουν ταχύτητα όταν εντοπίσουν σχολικά λεωφορεία ή άλλα ευπαθή αντικείμενα. Η Ford από την άλλη πλευρά έχει βρει τον τρόπο τα αυτοκίνητά της να οδηγούν με απόλυτη ασφάλεια ακόμη και στο σκοτάδι.

Αν και τα drone-cars φαίνεται πως έχουν μέλλον μπροστά τους, η νομιμοποίηση για την κυκλοφορία τους στους δρόμους ίσως καθυστερήσει περισσότερο. Πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να δαπανήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 4 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια για να δημιουργήσει τους απαραίτητους νόμους και προδιαγραφές στο κυκλοφοριακό οδικό δίκτυο.