Το Game of Thrones, μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, αποτελεί παρελθόν αφού πρόσφατα ολοκληρώθηκε η 8η και τελευταία σεζόν. Και οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκια κινδύνου, αφού η πειρατεία έχει πάρει επικίνδυνη τροπή.

Η τεράστια επιτυχία της σειράς όμως σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιούργησε νέες ευκαιρίες για κακόβουλους χρήστες να εκμεταλλευτούν την ανυπομονησία αρκετών να δουν τη σειρά αφού είτε στη χώρα τους δεν προβάλονταν είτε προβάλονταν με καθυστέρηση.

Διάβασε επίσης: Οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Trump αποκλείουν το Android από τη Huawei

Σύμφωνα με ερευνητές της Kaspersky Lab, πολλά επεισόδια που ήταν διαθέσιμα σε δίκτυα torrent δεν ήταν παρά κακόβουλο λογισμικό ενώ ορισμένα επεισόδια αποδείχθηκαν σημαντικά πιο επικίνδυνα από άλλα, με το τρίτο επεισόδιο να προκαλεί τον μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευόμενων προσπαθειών για επίθεσεις εναντίον χρηστών, φτάνοντας τις 3.000 επιθέσεις ημερησίως στην αιχμή του.

Βλέπουμε κοινές τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες σε όλους τους ιστοτόπους phishing, όπου οι απατεώνες προσπαθούν να κλέψουν τις λεπτομέρειες των χρηστών υποσχόμενοι μια πειρατική ταινία πριν από την επίσημη πρεμιέρα της. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ομάδα φορέων απειλής που μεθοδικά κυνηγάει τους φανατικούς δημοφιλών κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών, προσαρμόζοντας δυναμικά τις τεχνικές της ανάλογα με τα δημοφιλή.