Στις αρχές της εβδομάδας, η είδηση για σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας σε επεξεργαστές της Intel, έκανε την εμφάνιση του στην ιστοσελίδα The Register, με την Intel και άλλες εταιρείες να επιβεβαιώνουν το πρόβλημα.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, μια ευπάθεια στο kernel των επεξεργαστών, αφήνει το τσιπ ευάλωτο σε επιθέσεις hackers, με τον κίνδυνο πρόσβασης σε προστατευμένα δεδομένα. Αν και η διόρθωση του προβλήματος δεν έχει ολοκληρωθεί, η ίδια η ιστοσελίδα που αποκάλυψε το θέμα, αναφέρει ότι αυτή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ταχύτητα του επεξεργαστή έως και 30%.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Προστάτευσε το δίκτυο Wi-Fi στο σπίτι, αλλάζοντας τον προεπιλεγμένο κωδικό σε 3 βήματα.

Η ίδια η Intel αναφέρει ότι η ευπάθεια δεν αφορά αποκλειστικά τα δικά της τσιπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή παρουσιάζεται και σε προτάσεις των AMD και ARM, με τις δύο εταιρείες να αντικροούν τους ισχυρισμούς αυτούς αναφέροντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στην περίπτωσή του. Επιπλέον η Intel αναφέρει σύμφωνα με το Reuters εργάζεται πάνω σε διόρθωση του προβλήματος χωρίς την πιθανότητα να επηρεαστεί στο τέλος η ταχύτητα του επεξεργαστή και παράλληλα οι επιδόσεις του υπολογιστή στον οποίο βρίσκεται.