Μέσα στο Μάρτιο κυκλοφορούν τρεις νέοι τίτλοι με μεγάλο ενδιαφέρον: τα Dark Souls II και Kill Zone για PS4 και το Diablo 3 για PC. Ας δούμε τι προσφέρουν οι νέοι τίτλοι καθώς και περιφερειακά τα οποία απογειώνουν την εμπειρία σας!

Dark Souls ΙΙ

Dark Souls II

Info: Kυκλοφορεί από τις 14/3 για Playstation 4

Πρόκειται για τη νέα έκδοση ενός από τα δυσκολότερα παιχνίδια στον κόσμο, το οποίο αναμένεται να ακολουθήσει την παράδοση των Demon’s Souls και Dark Souls.

Η αλήθεια είναι ότι η σειρά «Souls» της From Software, αποτελεί μια μοναδική περίπτωση στο χώρο του gaming και δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάτι αντίστοιχο. Οι δημιουργοί του τίτλου θεωρείται ότι έχουν φτιάξει ήδη τη δική τους σχολή, καθώς οι ειδικοί του χώρου μιλούν για ένα παιχνίδι ορόσημο στο χώρο των σύγχρονων RPG (Role playing games).

H ιστορία

Από την αρχή του παιχνιδιού προσφέρονται αρκετές πληροφορίες για την ιστορία του αλλά αρκετά σημεία της επαφίενται στη δημιουργική φαντασία των παικτών. Καθώς πρόκειται για sequel, εξελίσσεται στον ίδιο κόσμο με τον προκάτοχο του, μολονότι διαδραματίζεται σε διαφορετική περιοχή και πολλά χρόνια μετά. Η κατάρα του Dark Sign δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να πεθάνουν και τους οδηγεί σταδιακά στην παραφροσύνη. Ωστόσο, οι αιώνια καταραμένοι, μαθαίνουν τις φήμες που αναφέρουν ότι ίσως μπορούν να λυτρωθούν πηγαίνοντας σε μια μακρινή, άγνωστη περιοχή.

Ο πρωταγωνιστής: Το Drangleic είναι ένα καταραμένο πλάσμα, το οποίο πηγαίνει και αυτό στον άγνωστο τόπο, με στόχο να σωθεί. Παρά τη χλεύη και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει φθάνοντας εκεί, θα πορευτεί δίνοντας μάχες με αμείλικτους  εχθρούς.

Όσοι λατρεύουν τα RPG παιχνίδια, σίγουρα περιμένουν με ανυπομονησία το νέο Dark Souls II για Playstation 4

To gameplay

O συγκεκριμένος τίτλος προσφέρει ένα λεπτομερές σύστημα δημιουργίας χαρακτήρα.  Παράλληλα, μέσα από μια σειρά αναμετρήσεων, οι παίχτες μαθαίνουν τους βασικούς μηχανισμούς gameplay. Η Majula είναι το μέρος που οι παίκτες επισκέπτονται συχνά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, για να ξεκουραστούν, να σχεδιάσουν το επόμενό τους βήμα και να εξοπλιστούν καλύτερα για τη συνέχεια. Εκεί βρίσκεται η πιστότερη σύμμαχος του πρωταγωνιστή, η Emerald Herald. Με τη βοήθειά της μπορείς να αποκτήσεις το πολύτιμο Estus Flask (σημείο αναφοράς του παιχνιδιού).

Νέα χαρακτηριστικά

 • Έχει γίνει μια προσπάθεια να γίνει πιο βατό το παιχνίδι. Παρ’όλα αυτά συνεχίζει να είναι εξαιρετικά απαιτητικό.
 • Υπάρχει πλέον δυνατότητα άλματος με τη χρήση ξεχωριστού πλήκτρου.
 •  Σε κάθε animation υπάρχει πλέον damage/poise break.
 • Έχει προστεθεί στα attributes του χαρακτήρα η χρήσιμη επιλογή «adaptability», η οποία καθορίζει την ταχύτητα του χαρακτήρα και την αντοχή του σε κάθε πιθανή ζημιά.

Νέα μηχανή – βελτιωμένα γραφικά

Η νέα μηχανή της From Software είναι σαφώς ανώτερη από αυτήν της προηγούμενης γενιάς. Οι δυνατότητές της επιτρέπουν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο φωτισμό και τις σκιές, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

InFAMOUS: Second Son

ifm-ss

Info: To παιχνίδι κυκλοφορεί στις 21/3 για Playstation 4

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια για PS4, κυκλοφορεί επιτέλους στις 21 Μαρτίου.  To Infamous: Second Son διαδραματίζεται στο Σιάτλ, το οποίο βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο.

Η ιστορία

Στο νέο παιχνίδι δράσης της Sony, το Department of Unified Protection (DUP) αποφασίζει να κυνηγήσει όλους τους ανθρώπους με υπερφυσικές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντας τους τρομοκράτες. Εσύ ως ο Delsin Rowe (ο καινούργιος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού), έχεις ανακαλύψει πρόσφατα τις δυνάμεις σου και θα κληθείς να πολεμήσεις την DUP.  H δράση σου όμως θα έχει συνέπειες, για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Το gameplay

Στη νέα έκδοση του Infamous, μπορείς πραγματικά να κάνεις ότι θέλεις! Κινείσαι με ακροβατικές κινήσεις, κάνοντας Parkour μέσα σε αστικό περιβάλλον. Ξεκινάς με το στοιχείο του «καπνού» και σιγά – σιγά, κερδίζεις νέες υπερδυνάμεις, νικώντας τους εχθρούς σου. Μπορείς να πυροβολείς ανά πάσα στιγμή, να τρυπώνεις σε αεραγωγούς, να κάνεις εντυπωσιακές κινήσεις αλλά και να προξενείς μεγαλύτερο κακό στους εχθρούς σου.

Νέα χαρακτηριστικά

 • Η εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού, η Sucker Punch, χρησιμοποίησε τη  μέθοδο του 3D σκαναρίσματος σε πραγματικούς ανθρώπους, προκειμένου να δημιουργήσει τους χαρακτήρες του παιχνιδιού.
 • Τα υπέροχα γραφικά είναι ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημά του.
 • Σωστός φωτισμός και προσοχή στην λεπτομέρεια: η πόλη του Σιάτλ φαίνεται πιο ρεαλιστική από ποτέ.
 • Η κίνηση των χαρακτήρων έχει γίνει ακόμη πιο γρήγορη, τα εφέ ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Diablo 3: Reaper of Souls

d2_start

Info: To παιχνίδι κυκλοφορεί στις 25/3 για PC

Ένα από τα κορυφαία RPG των τελευταίων χρόνων, κυκλοφορεί στις 25/3 σε μία νέα έκδοση για PC.

Η ιστορία

Αφού ο Diablo νικιέται από την Nephalem , ο Tyrael ανακτά τη Μαύρη Soulstone που περιέχει την ουσία των επτά από τα μεγάλα κακά. Γνωρίζοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνο να αφεθεί στα χέρια των θνητών ή αγγέλων, ο ίδιος και έξι Horadrim αναλαμβάνουν να πάνε την Black Soulstone πίσω στο Sanktuary και να τη σφραγίσουν μακριά από κάθε εχθρικό χέρι.  Ωστόσο, η ομάδα πέφτει σε ενέδρα του Malthael, πρώην Αρχαγγέλου της Σοφίας και μέλος του Angiris Council, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την καταστροφή του Worldstone είκοσι χρόνια νωρίτερα (στα τέλη του Diablo II: Lord of Destruction). Αποκαλεί πλέον τον εαυτό του «Angel of Death», καταφέρνει να σκοτώσει όλα τα Horadrim εκτός από ένα και εξουδετερώνει τον Tyrael παίρνοντας την Black Soulstone. Η αποστολή σου είναι να τον σταματήσεις πριν καταστρέψει τον κόσμο.

Τι νέο φέρνει η καινούργια έκδοση

 • Act V: προστίθεται ένα σκοτεινό και τρομαχτικό κεφάλαιο, το οποίο σε στέλνει σε μια τελική αναμέτρηση με τον ίδιο το θάνατο.
 • Μια ολοκαίνουργια class (Crusader): ένας νέος ήρωας, μια αυθεντική πολεμική μηχανή.
 • Level Cap έως 70: νέα ξόρκια και ικανότητες, που σου δίνουν επιπλέον δύναμη.
 • Adventure Mode: ένα νέο game mode, το οποίο σου δίνει την ελευθερία να πηγαίνεις παντού και να επιτίθεσαι στους πάντες.
 • Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα randomized events, υπάρχουν νέα quests αλλά και νέα τέρατα.
 • Υπάρχουν δύο νέα modes στο παιχνίδι (Loot Runs, Nephalem Trials).

Τι είναι οι Clans

Πολλοί παίκτες μπορούν να σχηματίσουν μια μεγάλη ομάδα προκειμένου να ολοκληρώσουν από κοινού αποστολές, να κυνηγήσουν τέρατα κτλ.

Ιδανικά αξεσουάρ για απολαυστικό gaming

Για παιχνίδια όπως το Dark Souls II και το Diablo III, υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τον έλεγχο του βασικού ήρωα, ειδικά στο multiplayer mode.

 • Ειδικά πληκτρολόγια: Σου δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και άριστη απόκριση στην κάθε σου κίνηση. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στη σκληρή χρήση.
 • Special ποντίκια: Είναι εργονομικά σχεδιασμένα και διαθέτουν thumb buttons (κουμπιά στο πλάι της συσκευής), για να επιλέγεις εύκολα τις εντολές που θέλεις να δώσεις.
 • Ηeadset: Προσφέρουν καλή ηχομόνωση και σε αρκετά μοντέλα θα βρεις: σύστημα noise reduction (που φιλτράρει τον ήχο), ενσωματωμένη κάρτα ήχου, ιδιαίτερο φωτισμό, θύρα USB και ενσωματωμένο μικρόφωνο.

[justified_image_grid exclude=1512,1517,1531,1535]