Από ότι φαίνεται, ο νέος ιδιοκτήτης (Foxconn) της Ιαπωνικής εταιρείας, επιθυμεί να ανταγωνιστεί την LG και τη τεχνολογία OLED της, φέρνοντας στην κυκλοφορία τις πρώτες Sharp OLED τηλεοράσεις.

Η Foxconn φαίνεται πως εκμεταλλευόμενη τόσο την τεχνογνωσία της Sharp όσο και την εργοστασιακή υποδομή της θέλει να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά των τηλεοράσεων και να πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα, για να ανακτήσει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Sharp στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Foxconn μήνυσε την εταιρεία Hisense, με τη δικαιολογία ότι “καταστρέφει το όνομα της Sharp” τοποθετώντας το σε κακο-κατασκευασμένες τηλεοράσεις και πως παραπλανά τους πελάτες της.

Διάβασε επίσης: 10 χρόνια iPhone

Ενδεχομένως η κίνηση της Foxconn να ανακτήσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της Sharp στις ΗΠΑ να είναι δικαιολογημένη αν σκεφτούμε πως το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της Sharp ουσιαστικά τα “ξεπούλησε” έναντι $27,8 εκατομμυρίων την ώρα που η Foxconn δαπάνησε περισσότερα από $3,5 δισεκατομμύρια για να εξαγοράσει τη Sharp.

Παραγωγή από το 2018

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει γραμμές παραγωγής OLED TV στα εργοστάσια της του χρόνου. Από την ιστοσελίδα Japan Times πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε πως με επένδυση περίπου $515 εκατομμυρίων, η εταιρεία πρόκειται να προσθέσει γραμμές παραγωγής σε δύο από τα εργοστάσια της μέχρι την Άνοιξη του 2018.

Μάλιστα, στο ένα από τα εργοστάσια θα κατασκευάζονται μικρές και μεσαίου μεγέθους οθόνες για κινητά, tablets ή και φορητούς υπολογιστές ενώ το άλλο εργοστάσιο θα εστιάσει στην κατασκευή πάνελ OLED για δικές της τηλεοράσεις αλλά και για άλλες μάρκες.